Sağlık Turizmi Ajansı ile Çalışmanın Önemi ve Faydaları

Sağlık turizmi günümüzde hızla büyüyen bir sektör olarak öne çıkıyor. İnsanlar, sağlık hizmetlerini almak için ülkeler arası seyahat ediyor ve farklı kliniklerden tedavi hizmeti alıyor. Türkiye, bu noktada kendini belli eden ülkelerden biri. Gerek mevcut turizm hacmi gerekse sağlık turizmi potansiyeli Türkiye’yi tercih edilir kılıyor. Sağlık turizminin bu büyümesiyle birlikte, sağlık turizmi ajanslarının önemi de artıyor.

I. Sağlık Turizmi Ajansı Nedir?

Dijital sağlık turizmi ajansı, sağlık turizmi sektöründe hizmet veren özel kuruluşlardır. Dijital reklamcılık yapan ajanslardan farklı olarak, sağlık özelinde uzmanlaşmış kadrolardan oluşur. Örneğin, dijital reklam ajansı ticaret, turizm, gıda vb. sektörlerde hizmet verebilirken, sağlık turizmi ajansı sadece klinik, hastane, sağlık turizmi acentesi ve doktorlara hizmet sunmaktadır. Bu sayede pazarlamadan sosyal medyaya değin her konu özelinde sektörel bilgi ve birikimi bünyesinde barındırır.

II. Dijital Sağlık Ajansının Görev Tanımı

Sağlıkta özelleşen ajansların görev kapsamları değişkenlik gösterebilir. Sağlık turizmi yetki belgesi danışmanlığı, video prodüksiyon hizmeti, CRM gibi hizmetler kapsama dahil olabileceği gibi, hariç de tutulabilir. Bununla birlikte, Türkiye ve dünyanın ilk 360 derece sağlık ajansı olarak, gerekli olacak tüm kalemleri tek bir çatı altında toplamanın önemini biliyoruz. Bu bağlamda, bir arada sunulması gereken hizmetler şunlar:

  • Markalaştırma,
  • CRM Yönetimi,
  • Dijital Pazarlama,
  • Sosyal Medya,
  • Web Sitesi,
  • SEO,
  • Video Prodüksiyon.

► Markalaştırma:

Marka ismini belirlemekten, motto üretimine, internet sitesi renklerinden yazı fontuna ve domain alımından sosyal medya planına değin tüm süreçleri planlamak markalaştırma sürecine tabiidir.

► CRM Yönetimi:

Müşteri ilişkileri yönetimi, CRM uzmanı ve marketing ekibi ile koordine ediliyor. Bu sistemle sağlık kurumlarına gelen potansiyel hasta bilgileri toplanabiliyor, satışlar segmente edilebiliyor, yeni kampanya kurguları yaparken yol haritası oluşturulabiliyor. Pazarlama kurgularının efektifliği CRM ile harikulade şekilde yönetilebiliyor. Ayrıca, mailing çalışmaları için de bu sistem işlevsel bir kanal görevi görüyor.

► Dijital Pazarlama:

Dijital pazarlama kadrosu ile yürütülen bu alan, Google ve Meta gibi önemli reklam alanlarından Satış sağlayacak kurguların yapılmasını ve yayınlanmasını sağlar. Yetkinlik ve yetenek bu alanda hayli önemlidir. Hangi tedavinin, hangi ülkelere ya da hangi dillerde, hangi mecradan ne şekilde kurgulanması gerektiği gibi soruların yanıtları ile reklamlar hazırlanır ve satış verileri değerlendirilerek yeni stratejiler belirlenir.

► Sosyal Medya:

Instagram, TikTok ve Youtube gibi önemli sosyal medya platformlarına kreatif üretme, reklam çıkma planları yapılır. Tedavi özelinde before-after görselleri, hasta röportajları, hasta süreç videoları, doktor tanıtımları, klinik gösterimleri ve daha nicesi etkileyici bir intiba bırakmak üzere hazırlanır.

► Web Sitesi:

Yabancı hastalar, kliniği ister Google’dan ister Instagram gibi mecralardan görmüş olsun, emin olmak adına internet sitesini ziyaret etme eğilimindedir. Tedavi hizmeti almak üzere ülke değiştirme niyetindeki sağlık turistlerine güvenilirlik algısı oluşturmak adına web sitesi son derece iyi bir alandır. Ayrıca, sağlık turizmi teşviklerinden faydalanabilmek için de site şarttır.

► SEO:

Arama motoru optimizasyonu, kliniğin internet ortamı aramalarında kliniğin ön plana çıkmasını sağlar. Gösterim ve tıklama oranlarını artırarak daha fazla hastanın ilgili kliniği keşfetmesini sağlar; devam eden süreçte arama sıralamalarında yükselişe çıkmasına yardımcı olur. Bunların önemli bir artısı ise tıklama başı maliyeti düşürmesi suretiyle dijital reklam bütçesinde avantaj sağlamasıdır.

► Video Prodüksiyon:

Web sitesi, sosyal medya, reklam mecralarının tümü için fotoğraf ve video çalışmaları yapılır. Orijinal klinik görüntüleri, hasta ve doktor röportaj videoları, tedaviden kesitlere yer veren hasta süreç içerikleri, reklam kampanya görselleri video prodüksiyon ekibi ile gerçekleştirilir. Sağlık sektöründe profesyonelleşmiş videographer ekibin varlığı ise süreçlerin daha kısa sürede tamamlanmasını, son derece ilgi çekici görsel içerikler elde edilmesini mümkün kılar.

Türkiye’deki Sağlık Turizmi Kurumları Hastalara Neler Sunar?

Sağlık turizmi yapmak istiyorum ama nereden başlanır ya da neler yapılır bilmiyorum diyenlere yol göstermek de sağlık turizmi ajansı ile çalışmanın avantajları arasındadır. Özet mahiyetinde, klinik, acente ve hastaneler medikal turizm yaparken neler vadeder sorusunu yanıtlayalım:

► Hasta Yönlendirme ve Danışmanlık: Potansiyel hastalara sağlık hizmetleri konusunda danışmanlık yapar ve en uygun tedavi türünü seçmelerine yardımcı olur. Hastaların ihtiyaçları doğrultusunda tedavi seçeneklerinin detaylarını anlatan bir iletişim ağı kurar.

► Seyahat ve Konaklama Düzenlemeleri: Sağlık turizmi kurumları hastaların seyahat ve konaklama düzenlemelerini yapabilir. Uygun uçuşlar, otel rezervasyonları ve transfer hizmetleri gibi konuları organize eder ya da yardımcı aracı kuruluşlar ile iş birliği yapabilirler.

► Tedavi Sürecinin Yönetimi: Hastaların tedavi sürecini baştan sona yönetir. Randevu düzenlemeleri, tetkiklerin yapılması, operasyonlar, rehabilitasyon süreci gibi aşamalarda hastalara destek sağlarlar.

► Dil ve Kültür Aracılığı: Kurumlar, yabancı hastalar ile sağlık kurumları arasında dil ve kültür aracılığı yapar. Hastaların ihtiyaçlarını anlamak ve iletişimde sorun yaşamamak için dil desteği sağlarlar.

III. Sağlık Turizmi Ajansı New Health Media ile Çalışmak

Sağlık Turizmi Ajansı ile Çalışmak- New Health MediaNew Health Media sağlık ajansı olarak, sektörün artılarını ve eksikliklerini gözlemliyoruz. Medikal ajans ile çalışmak, sağlık turistlerinin ilgisini çekmek ve kliniği tercih etmelerini sağlamak gibi faydaları beraberinde getirir. İyi bir kurum seçmek kısa ve uzun vadede zaman ve bütçe anlamında avantajlar ile geri döner.

Öne çıkan artı faktörler şunlardır:

► Marka Bilinirliğinin Artması: Ajanslar, hedef kitlenin yani hastaların dikkatini çekmek ve sağlık kurumlarını tanıtmak için etkili pazarlama stratejileri uygular. Böylelikle, sağlık kuruluşları daha geniş bir kitleye ulaşabilir ve uluslararası alanda tanınırlık kazanabilir.

► Potansiyel Hastalara Ulaşma: Online platformlarda ve sağlık turizmi web sitelerinde hedef kitleye yönelik içerikler sunar. Böylece, hastaların sağlık turizmi hizmetlerinden haberdar olmalarını sağlar ve sağlık kurumlarına yönlendirir.

► Hedef Kitleye Uygun Pazarlama Stratejileri: Sağlık turizmi ajansları, potansiyel hastaların özelliklerini anlamak ve onlara yönelik pazarlama stratejileri geliştirmek konusunda uzmanlaşmıştır. Ajanslar, hedef kitlenizin ilgi alanlarını, tercihlerini ve ihtiyaçlarını analiz ederek, özelleştirilmiş pazarlama kampanyaları oluştururlar. Bu sayede, doğru mesajı doğru zamanda ve doğru kanallar aracılığıyla ileterek hedef kitlenizin ilgisini çekerler.

► Sağlık Turizmi Alanında Uzmanlık: Başarılı bir sağlık turizmi ajansı, sağlık turizmi sektöründe uzmanlaşmış ekiplerden oluşur ve departman kültürüne sahiptir. Bu ekipler, sektördeki trendleri, rekabet ortamını ve pazarın dinamiklerini yakından takip ederler. Sağlık kurumlarına sektörel bilgi ve deneyim sağlarlar. Bu sayede, sağlık kurumları daha etkin bir şekilde rekabet edebilir ve sağlık turizmi alanında öne çıkabilir.

Diğer önemli avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Hızlı ve Kolay Organizasyon,
  • Sağlık Hizmetlerine Erişim,
  • Maliyet Avantajı,
  • Profesyonel Rehberlik,
  • Güvenilirlik.

New Health Media, sağlık turizmi ile çalışmanın faydalarının tümünü sizlere sunmak üzere profesyonelleşmiş, sağlık turizmi özelinde dijital reklamcılık hizmeti sunan bir ajanstır. Sektördeki en iyi hizmeti alma ayrıcalığına sahip olmak, hastalarınıza ulaşmak ve detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.