Sağlık Turizmi Yapmak İsteyenlere Tüyolar

Sağlık turizmi popülerliğini artırmaya devam ediyor. Türkiye sağlık turizmi ise ülkenin dünyaya açılan önemli sektörlerinden biri konumuna ulaştır. 2022 yılı bu anlamda ayırt edici birtakım gelişmelerin yaşandığı da bir yıl. 8. Türk Tıp Kurultayı’nda tanıtımı yapılan Health Türkiye projesi bu ilerlemelerden önemli bir tanesi.

“Sağlığın Küresel Yıldızı” sloganı ile duyurulan ve sağlıkta dijitalleşme hedeflerinin önemli bir ayağı olan Health Türkiye ile ülke sağlık alanında önemli bir atılım daha yapıyor. Online tek bir platform üzerinden dünyaya sunulacak sağlık hizmetleri Türkiye’yi öncü şifa ve tedavi ülkesi olması bakımından bir adım ileri taşıyacak; ekonomiye ve refah düzeyine de katkı sağlayacak. Sağlık turizmi nedir ya da Health Türkiye nedir gibi soruları artık çok daha fazla kişinin soracağı aşikâr.

Sağlık Turizmi Teşvikleri

Sağlık turizmi teşvikleri, devlet yardımları, kredi ve hibeler ile desteklenen sağlık hizmeti vermek isteyen klinik, doktor, acenta ve hastaneler için ayırt edici öneme sahip. Sağlık turizmi teşviklerini incelemeden, gereklilikleri ve yükümlülükleri bilmeden bu işe girişmemenizi tavsiye ediyoruz. Şayet sağlığa verilen yardımlar ile ilgili kafanız karışıksa, sağlık turizmi teşvik danışmanlığı kurumları ile iletişime geçere detaylı bilgi almanız da pekâlâ mümkün.

Her yıl Türkiye’ye dünyanın farklı bölgelerinden pek çok hasta geliyor. Üstelik bilinenin aksine yalnızca saç ekimi için Türkiye tercih edilmiyor, farklı branşlardan pek çok tedavi için ülke önemli bir konumda. Ağır cerrahiler, medikal estetik operasyonlar, plastik cerrahi işlemler, saç tedavileri ve diş tedavileri için ülkeye gelenlerin sayısı hafife alınmayacak kadar fazla. Yurt dışından gelecek sağlık turistleri

Sağlık turizmi yapmak istiyorum ama emin değilim diyorsanız ya da sağlık turizmi yapmak zor mu türü sorular aklınızı kurcalıyorsa veyahut adınızı, kliniğinizi dünya çapında bilinir kılma hayaliniz varsa öncelikle sağlık turizmi yapabileceğinizi ve teşviklerden faydalanabileceğinizi bilmenizi isteriz. Fakat elbette akıllıca davranmak, doğru bilgileri kaynak alarak ilerlemek ve doğru hamleler atmak son derece önemli. Örneğin, yurt dışından Türkiye’ye hasta getirmeye dair yapabileceklerinizi iyice planlamalısınız.

Sağlık Turizmi Yapabilme Şartları:

Sağlık Bakanlığının konuya dair taleplerini karşılamanız, fayda odaklı bir yapılanma inşa etmeniz elzemdir.

  • Aracı bir kuruluş olarak faaliyet gösterecekseniz A grubu seyahat acentesi belgesi almalısınız.
  • Sağlık Bakanlığından Sağlık Turizmi Yetki Belgesi almalısınız.
  • Yabancı hastalara hizmet sunabilmenin bir koşulu olarak iki dilde, 7/24 hizmet sunabilecek müşteri hizmetleri alt yapısı kurmalısınız.
  • Çok dilli internet sitesi kurmalısınız.
  • Sağlık turisti için sağlık sigortası kapsamına dair istenenleri karşılamalısınız.
  • Sağlık tesisinde sunulacak medikal hizmetleri ayrıntıları ile sağlık turistlerine açıklayabilecek sistemi oluşturmalısınız.

Sağlık Turizmine Yönelik İpuçları

Sağlık turizmi açısından Türkiye’nin konumu iyi olmakla birlikte, herkes her halükârda bu alanda başarıya ulaşacak diye bir kaide maalesef yok. Dikkat etmeniz gereken önemli noktaları aşağıda incelemeye çalıştık:

Markalaşın

Sağlıkta markalaşma ayırt edici gücünüz olacaktır. Sizi hem rakiplerinizin önüne geçirecek hem de hastalar nazarında biricik kılacak unsur buralardan başlıyor. İzlenim, marka kimliği, vizyon ve misyon için vakit harcamanız avantajınıza olacaktır.

Salt Kar Amacı Gütmeyin

Sağlık turizmi kârlı bir iş, bu doğru. Fakat sağlık konusuna ciddiyetle yaklaşmak son derece önemli. İnsanların sağlığına kavuşmak ya da estetik beklentilerini karşılamak için farklı ülkeye gitmesi ayrı bir kalem olarak değerlendirilmeli. Bir sağlık kurumunu ticarethane mantığı ile işletmek kliniğin ya da doktorun yararına sonlanmaz. Üstelik ülkeye dair algıyı olumsuz etkileme riskini de beraberinde getirir. En kaliteli hizmeti en iyi şartlarda sunmaya odaklanmalısınız.

Uzmanlık Alanlarınızı Belirleyin

Sağlık turizmi acentası kurabilirsiniz, hastane ya da klinik olarak faaliyet gösterebilirsiniz. Önemli olan uzmanlık alanlarınızı iyi belirlemeniz. Farklı medikal branşlarda hizmet veriyorsanız, bir alanı önceleseniz dahi, tüm hizmet kalemleriniz ayrım gözetmeksizin iyi kalitede olmalıdır. Negatif geridönüş olması kliniği ya da adınızı olumsuz etkileyebilir.

Sağlık Turizmi Teşvik Kapsamlarını İnceleyin

Sağlık turizmi teşvikleri, reklam ve tanıtımdan pazarlama faaliyetlerine değin pek çok kalemi kapsar. Teşviklerden faydalanmak için neler yapılmalı ve nelere dikkat edilmeli gibi soruların yanıtlarını öğrenmekle işe başlayabilirsiniz. Tüm başlıkları inceleyin ve gerekli başvuruları yapın. Yararlanmak istediğiniz teşvik kalemlerini belirleyin ve maksimum teşvik alabilmek adına bu süreçleri eksiksiz tamamlamaya özen gösterin.

Sağlık Bakanlığı Şartlarını Sağlayın

SHGM Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı tarafından belirlenen, Sağlık Bakanlığının denetimine tabi olan yeterlikleri karşıladığınızdan emin olun. Uluslararası Sağlık Turizmi Aracı Kuruluşu Yetki Belgesi, TÜRSAB-Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Belgesi almış olmanız gerekmektedir. Ayrıca, sağlıkta akreditasyon koşullarını da sağlamanız zaruridir.

Dijital Reklam Yatırımını İkinci Plana Atmayın

Teşvik kapsamında da yer alan, reklam ve tanıtım gibi maddeleri karşılamaya özen gösterin. Dijital platformların gücünden faydalanmak sağlık turizmi için olmazsa olmaz mahiyettedir. Network elbette önemlidir yani bir hastanızın kliniğinizi bir yakınına önermesi keyifli ve avantajlı. Fakat bunlarla sınırlı kalmak özellikle bir noktadan sonra yeterli gelmeyecektir. Dünyanın dört bir yanına ulaşmak, lead’ler alabilmek için reklam vermeniz gerekecektir. Sosyal medya, Google, Meta gibi kanallardan reklam vermenizi, Instagram ve Youtube gibi mecralardan düzenli sosyal medya paylaşımları yapmanızı ciddiyetle öneriyoruz.

New Health Media, sağlık turizmi alanına özel faaliyetler yürüten reklam ajansı olarak sizlerin yanında. Hasta süreç videolarından sosyal medya yönetimine Web sitesi hazırlamaktan markalaştırma çalışmalarına ve dijital pazarlamaya değin tüm işlemleri tek bir çatı altında birleştirdik. Sağlık turizmine yeni başlayacak olanlar için de sağlık turizmi hacmini genişletmek isteyenler için de en doğru Adres New Health Media’ Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Yazılar