DİJİTAL SAĞLIK AJANSI: Sağlık Turizmi Dijital Dönüşüm Aktörleri

Dijital sağlık ajansı nedir, neden önemlidir, nasıl fark yaratır gibi soruların yanıtları bu içerikte!

Dijital çağın çalışma mekanizması ve farklı disiplinlerdeki işleyişi kökten değiştiren yapısı sağlık turizminde de etkisini gösteriyor. Hem değişim hem de dönüşüm sürekli olarak devam halinde. Popüler sosyal medya platformları, interaktif mecralardaki değişiklikler ve güncellemeler, yeni dijital pazarlama alanlarının ortaya çıkması, değişen algoritmalar, yönetmelik değişiklikleri şeklinde uzayan bir liste mevcut.

Sağlık hizmetlerini ulaştırma noktasında geniş imkanlar sunulması elbette ayrıcalık. Network gücü, klinik lokasyonu, konvansiyonel marketing bütçesi ve daha pek çok kalem hem dijitali destekliyor hem de dijital tarafından destekleniyor.

Dijital Sağlık Ajansları Neler Yapıyor?

Dijital sağlık ajansları hastalar ile tedavileri buluşturan bir yapı üzerinden ilerliyor, taraflar arasındaki mesafeleri kaldırıyor ve iki yönlü sağlık iletişimini ve etkileşimini mümkün kılıyor. Klinik, hastane, doktor ve aracı sağlık kuruluşları kaliteli hizmet sunmak ile ilgilenirken, sağlık ajansı ya da sağlık turizmi ajansı bu kalitenin ve medikal imkanların tüm dünyaya ulaştırılmasına yardımcı oluyor.

Dijital dönüşüm sağlık kuruluşları ve turizm endüstrisi arasındaki ilişkiyi değiştirmeye de devam ediyor. Türkiye özelinde örnek vermek gerekirse hem her dönem daha fazla hastanın ülkeye gelip tedavi olmasına hem de daha fazla girişimcinin sağlık turizmi yapma kararı almasına katkı sağlıyor. Sağlık turizmi yapmak istiyorum, nereden başlamalıyım diye düşünenlerin merak ettiklerini öğrenebilmesi noktasında, iyi bir sağlık turizmi reklam ajansı son derece işlevsel olabiliyor.

Bu uzun girizgahtan da anlaşılabileceği üzere dijital sağlık ajansları, sağlık turizmi ve sağlık reklamcılığındaki yeni liderlerden. Peki ama dijital sağlık ajansı nedir, hangi hizmetleri sunar, neler vadeder ve dijital dönüşüme nasıl katkı sağlar?

Dijital Sağlık Ajansı Nedir?

Dijital sağlık ajansları, sağlık sektöründeki firmalara dijital pazarlama, iletişim ve reklam hizmetleri sunan özel yapılardır. Dijital reklamcılık sektörünü sağlık turizmi özelinde daraltıp tüm odağını bu alana yoğunlaştırarak hizmet sunar. Sağlık turizmi odaklı çalışarak sağlık kuruluşlarının uluslararası pazarda daha geniş bir kitleye ulaşmalarına yardımcı olurlar.

Dijital Sağlık Ajanslarının Hizmet Kalemleri Neler?

Yurt dışından hastaların tedavi ve rehabilite olma maksadıyla seyahat etmelerini kapsayan sağlık turizmini faaliyetinin reklam ayağını yürüten sağlık ajanslarının sunduğu hizmetler değişkenlik gösterebilir. Örneğin, kimi ajanslar yalnızca dijital pazarlama ve sosyal medya hizmeti sunarken, kimileri tüm hizmetleri bir arada sunabilir. Türkiye’nin ilk 360 derece sağlık ajansı New Health Media gerekli bütün hizmetleri tek çatı altında toplaması ile sürece hakimdir. Dijital dönüşümü yakından takip etme gerekliliği, bu alandaki değişiklikleri belirlemesi bakımından ayrıksıdır. Kapsam dahilinde sunulan hizmetler şunlardır:

 

 

Hastaneler, klinikler ve tıbbi turizm hizmetleri sunan firmalar için özelleştirilmiş reklam faaliyetleri sunulurken tüm hizmet kalemlerinin birbiri ile etkileşimde olduğu unutulmamalıdır. Yeni fikirler, avantaj sağlayacak yeni stratejiler, çevrim içi mecraların kullanımına yönelik yaratıcı fikirler departmanlar arası iletişim ve etkileşimle yeni bir çehre kazanır. Danışanlar açısından temel avantajlar ise rekabet avantajı, başarılı reklam kampanyası kurulumları, organik trafiği besleyen marketing aksiyonları, maksimum faydalı kullanıcı deneyimi, hizmetler arası ortak markalaştırma yansımaları…

Dijital Sağlık Turizmi Ajansı Zaruri Bir Destektir

Bir sağlık turizmi reklam ajansı olarak, dijital sağlık ajansları, sağlık hizmetlerini tanıtan videolar, web siteleri ve diğer dijital içeriklerin oluşturulması konusunda uzmandır. Ayrıca, Google Ads gibi reklam platformları üzerinden hedeflenmiş reklam kampanyaları yürüterek daha fazla hasta çekmeye yardımcı olurlar.

 

  • Hedef Kitleyi Tanımayı Mümkün Kılarlar

Dijital sağlık ajansları, sağlık merkezlerinin hedef kitlelerini tanımalarına ve belirlemelerine yardımcı olur. Bu, reklam kampanyalarının daha etkili olmasını sağlar. Hangi ülke hangi tedaviler için Türkiye’yi tercih ediyor, hangi tedaviler hangi dönem rağbet görüyor, hangi tedavi için ne tür profilden insanları çekmek daha mantıklı, sıcak satışa yönelmenin avantaj sağlayacağı koşullar neler… Bunlar gibi daha nice soru, her bir marka özelinde, sponsorlu reklam ve organik trafikler ile yanıtlanabilmektedir.

  • Dijital Pazarlama Stratejileri Geliştirmeye Olanak Tanırlar

Dijital marketing, internet reklamlarına reklam kampanyası kurarken sağlık merkezi ile iletişim halindedir. Reklam kampanyası kurma, dönüşüm oranlarını belirleme ve analiz etme, verilere dayanarak yeni reklam kampanyalarını yürütme gibi stratejiler geliştirir. Bu stratejiler, sosyal medya reklamları, arama motoru optimizasyonu (SEO), içerik pazarlama ve dahasını da içerir.

  • Web Sitesini İyileştiren Çalışmalar Yapar Ve Site Yönetimi İcra Ederler

Sağlık turizmi kuruluşlarının etkileyici ve faydalı web siteleri olmalıdır. Yurt dışından ülkeye gelmek isteyen hastaların internet sitelerini incelediği bilinmektedir. Bu hem organik bağ kurma hem de güven tesis etmeye imkan tanır. UX ve UI tasarıma sahip, mobil uyumlu, responsive özellikli, içi faydalı bilgilerle dolu ve tamamı SEO uyumlu internet siteleri özellikle orta ve uzun vadede branding ve organik trafik için elzemdir. Bu hizmeti sunan dijital sağlık ajansları, sağlık merkezli web sitesi tasarımı ve yönetimi konusunda uzmandır. Neyin iyi olacağını keşfetmek için zaman, emek ve maliyet kaybı yaşamaya mahal vermezler.

  • Veri Analizi Ve İyileştirme Konusunda Guru Durumdadırlar

Dijital sağlık ajanslarını ayırt edici kılan en önemli kriterlerden biri veri okuma, raporlama ve sürece entegre etme başarısıdır. SEO, dijital pazarlama, sosyal medya da dahil tüm hizmetlerde sağlık alanında uzmanlaşmış kişiler faaliyet gösterir. Hangi görseller sosyal medya için uygundur, en fazla ilgi çeken reels formatları nelerdir, hangi reklam kampanyaları form getirir, bir formun lead’e dönüşmesi için ne tür satış stratejileri uygulanmalıdır, en fazla merak edilen konular nelerdir, takipçi artımı için neler yapılmalıdır… Bu gibi onlarca ve hatta belki de yüzlerce konu işin uzmanlarınca dikkate alınır. Özetle, sağlık birimleri ajansın mecraları öğrenmesini ya da temel düzey deneme yanılma planlar yapmasını beklemek zorunda kalmaz. Nokta atışı süreç ve sonuçlar ile ilerlenir.

Dijital Ajanslar Konvansiyonel Reklam Hizmeti Sunar mı?

Dijital ve konvansiyonel reklam stratejileri birbirinden farklıdır ve birini yapan diğerini yapmayabilir. Her ikisi de özel uzmanlık gerektirdiğinden ekip kabiliyeti, network, pazarlama planlamaları da farklıdır. Bununla birlikte, dijital bir ajans geleneksel reklam hizmeti sunacak şekilde kadrosunu ve iş sahasını pekala genişletebilir. İsterse, 3. parti olarak da geleneksel sağlık ajansı ile işbirliği yapabilir. Konvansiyonel dinamiklerin dijital reklamcılık ile desteklendiği çeşitli örnekler de mevcuttur. Bizler de hem konvansiyonel marketing hem de outdoor marketing alanlarında işbirliklerimizi sürdürmekte, gerekli olduğunda devreye sokmaktayız.

Dijital Sağlık Ajansının Sektöre ve Dönüşüme Faydaları

Sağlık özelinde profesyonelleşmiş bir dijital sağlık ajansı, sağlık turizmi reklamcılığının önemli bir damarıdır. Markalaşmadan pazarlamaya ve sağlık turizmi teşvik alımı prosedürlerine değin hemen her işin doğru ilerlemesine katkıda bulunurlar.

 

  • Klinik markalaştırma işlemlerini yaparlar.
  • Markanın tanınması için gerekenleri bilirler.
  • İyi bir internet kimliği ve marka vizyonu tasarlayıp hayata geçirirler.
  • Sağlıklı dönüşümler planlarlar.
  • Kaliteli lead çekerler.
  • Güncellemeleri takip ederek mekanizmaya entegre ederler.
  • Rekabet avantajı vadederler
  • Erişim ve etkileşimleri analiz edip raporlayarak gelecek dönem planları çıkarırlar.
  • Ülkeye gelen hasta sayısının artmasına katkı sağlarlar.

 

Sonuç

Dijital sağlık ajansları, sağlık sektöründe hizmet veren birimlere dijital pazarlama ve reklamcılık hizmeti sunan uzmanlaşmış profesyonel kurumlardır. Sağlık sektörü, son yıllarda dijital dönüşümün etkisiyle büyük bir değişim yaşadığından dijital sağlık ajanslarıyla çalışmanın avantajları giderek daha fazla ilgi çekmektedir. Aksiyon alanı ve hizmet kalemleri dolayısı ile bu dönüşümün önemli öznelerinden de biridir.

Sağlık alanında dijital varlığınızı güçlendirmek, hedef kitlenize ulaşmak, içerik pazarlama stratejileri oluşturmak ve dijital reklamcılığı etkili bir şekilde kullanmak istiyorsanız başarılı bir sağlık ajansı ile iletişime geçmeniz önerilir. Teknik bilgi almak, detayları öğrenmek ve hizmet almak istiyorsanız Türkiye’nin ilk 360 derece sağlık ajansı New Health Media ile iletişime geçebilirsiniz.