Sağlık Turizminde Video Prodüksiyonun Önemi

Sağlık Turizminde Video Prodüksiyon önemi

Son yıllarda videonun, özellikle çevrimiçi videoların içerik üretimindeki önemini ve neredeyse sektörlerin tamamının içerik üretimi yoluyla dijital dünyada varlık gösterdiğini görüyoruz. Doktorlar son yıllarda ürün ve uygulamalarını pazarlama yöntemi olarak çevrimiçi videoları kullanıyor ve bu yolla fırsatları değerlendirmeye devam ediyor. Peki neden video?

Özellikle sağlık turizminde şehir değiştirerek kendini başka bir ülkedeki doktorlara emanet etmenin kararsızlığını yaşayan hastaların, bu kararı verirken en büyük etkileyicilerinden biri de doktorun daha önceki deneyimlerine ve uygulamalarına dayanan hasta-süreç videoları. Bu videolar aracılığıyla hastaların sağlık turizmi hizmetine karar verme motivasyonları artıyor ve öngörülen tedaviler hakkında sağlık turistleri daha kolay ikna edilebiyor. Turistlerin videolar vasıtasıyla kendileriyle aynı öyküye sahip hastalarla etkileşim kurmaları da sağlık turizmini tercih etme oranını yükseltiyor. 

Videolar, sağlık turizminde gelenekselden dijitale birçok kanala ulaşmayı hedefleyen tıbbi pazarlama stratejilerinin en önemli parçalarındandır. Sağlık turizmindeki marka ve ürününüze uygun ilgi çekici reklam ve tanıtım filmleri, sosyal medya içerikleri ve fotoğraf çekimleriyle markanızı pazarda görünür hale getirebilirsiniz. Bunun sebebi ise tüketim toplumunda bir şeyi dakikalarca okumaktansa hızlı bir şekilde izleyip geçmenin tüketici tarafından daha çekici olmasıdır. Sağlık turistleri de, bir operasyon yahut tedavi konusunda uzun metinler okumaktansa, kendisiyle aynı düşüncede olup bu deneyimi yaşamış kişilerin hasta- süreç görüntülerini izlemeyi tercih ediyor.

Çekim öncesi aşamasında, hakkında çekim yapacağınız konuyu belirleyip kısa da olsa bir senaryoyla yolunuzu çizmelisiniz. Sonrasında çekim için kullanacağınız mekanlar, ekipmanlar ve teknikleri planlamalısınız. Çekim ve post prodüksiyon aşamasında video montajı yapılırken unutulmaması gereken, en önemli konulardan biri de izleyenlerin ne görmek isteyeceğinden ziyade verdiğiniz hizmeti “olduğu gibi” göstermektir. Pazarda firmanızın vizyonunu ve misyonunu sorgulatacak bir konuma getirecek riskli illüzyonlardan kaçınmalısınız. Aksine sağlık turizmi yapma konusunda kararsız kişileri de etkileyebilecek, hastaların operasyon konusundaki kaygılarını ve soru işaretlerini giderecek prodüksiyonlara imza atmak ve video prodüksiyonun gücüyle hastalarda farkındalık yaratmak pazarda sizleri rakiplerinizden farklı kılacaktır.

İstatistiksel olarak konuşmak gerekirse, bir web sitesinin içine gömülü şekilde yayınladığınız videonuzun Google'ın ilk sayfasında görünme olasılığı 53 kat daha fazladır. Bunun birincil nedeni, video izlemenin bir web sitesindeki ortalama ziyaret süresini artırmasıdır. Videoyu tüketmek, sağlık turistleri tarafından çoğu zaman bir mobil cihazdaki içerikten çok daha kolaydır. Ve internet etkinliğinin %75'i mobil cihazlarda gerçekleştiği için bu, dikkate alınması gereken çokomelli bir unsurdur.

İlgili Yazılar