Sağlık Turizminde Marketing'in Önemi

Üzerinde konuştuğunuz ya da araştırdığınız bir ürün veya hizmet hakkında reklamlarla karşılaştığınız oluyor değil mi? Yakın çevremizde, sohbet esnasında sıklıkla karşılaştığımız bir konu bu aslında. Bir hayli şaşkınlıkla da karşılarız bu konuyu ve aklımıza ilk gelen soru şu olur; mobil cihazlar bizi takip mi ediyor? Kafalardaki bu sorunun devamında sohbetler genellikle yaşanılan benzer deneyimleri paylaşarak devam ediyor; “geçenlerde konuştuğum / mesajlaştığım bir konu, sörf yaparken karşıma çıktı...”

 
 
Yukarıda bahsetmiş olduğum olayın aslında gizemli bir konu olmadığını ve bunun aslında bir algoritma olduğunu söylemeliyim. Bu algoritmanın adı remarketing, yani yeniden pazarlama olarak adlandırıyor… Pop-up/coockie/çerez bazlı bir sistemdir. Ve kullandığımız pazarlama yöntemlerinden sadece bir tanesidir. Daha yalın bir dilde örneklendirerek anlatmak gerekirse ziyaret ettiğimiz X bir web siteden ayrıldıktan sonra yeni bir sitede bir önceki sitenin reklamını ya da farklı sitelerden benzer hizmet ve ürünleri görmemizi sağlayan sistemdir remarketing.
 

ReMarketing'in Amacı Nedir?

Amaç potansiyel müşteri adayına, arayışta olduğu, kararsız kaldığı ya da bir sebepten dolayı satın alma eyleminden vazgeçtiği ürünü yeniden pazarlamaktır. Bir hizmeti/ürünü müşterinin karşısına yine yeniden çıkarmak için (yeni ziyaretçiler, takipçiler kazanmak için) sosyal medya kanallarına bütçe ayırıp, reklam çıkıyoruz. Ancak bu işlemin sonunda kitlenin sadece küçük bir yüzdesi ürünü satın alıyor. Tabii ki bu bizim istediğimiz sonuç değil… Böyle bir süreçte remarketing devreye giriyor ve satın alma işlemini tamamlamadan siteden ayrılan ilgili kitleyi yeniden hedeflememizi sağlıyor.
 

Burada başarıya ulaşabilmek için remarketing algoritmasını anlamak oldukça önemli. Algoritma yaşayan bir sistem. Kullanıcı davranışlarına bağlı olarak sürekli olarak devinim gösteriyor ve kendini geliştiriyor. Google Analytics ya da Facebook Pixel kodlarını sitemize ya da sosyal medya hesaplarımıza bağlayarak kitlemizin sörf esnasındaki hareketliliklerini takip edebiliyoruz. Yine bu platformlar farklı sitelerde yer alan çerezler ile kullanıcı davranışlarını takip edip, onları segmente ediyorlar. Bu dataları hedeflediğimiz özel reklam kampanyaları düzenleyerek satışlarımızı arttırıyor, bir uygulamayı indirtiyor ya da bir sayfayı takip ettiriyoruz. Örneğin web sitenize ilk defa gelen bir ziyaretçinin ertesi gün web sitenizi hatırlamayacağına emin olabilirsiniz. Burada devreye re-marketing kampanyaları giriyor ve potansiyel müşteri kitlenize markanızı ve ürünlerinizi tekrar tekrar hatırlatıyor. Aynı zamanda marka bilinirliğine de katkı sağlamış oluyor.

 

Remarketingde Başarıya Ulaşmak!

Buraya kadar remarketing’in gayet açıklayıcı ve basit yönlerini anlattım. Ama her pazarlama stratejisinde olduğu gibi burada da dikkat etmeniz gereken konular yok değil…

İlgili Yazılar