Sağlık Sektöründe CRM Kullanımının Önemi

 
Her sektörde olduğu gibi sağlık sektöründe de müşteri ilişkileri yönetimine ihtiyaç vardır. Eğer sağlık sektöründe faaliyet gösteriyorsanız ve sosyal medyayı kullanıyorsanız mutlaka sosyal medya hesaplarınız üzerinden kampanyalar üretiyor olmalısınız.
 
Ürettiğiniz kampanyalara hasta adaylarınızın verdiği tepkileri doğru bir şekilde depolamak, onlar için ürettiğiniz kampanyaları doğru anlarda onlara sunmak ve bu ilginin satışa dönüşmesini sağlamak için yine CRM uygulamaları kullanmalısınız.
 
HubSpot CRM'i kliniğinize kurduğumuz andan itibaren çalışanlarınıza eğitim veriyoruz. Çalışanlarınız hasta adayları ile nasıl iletişim kuracaklarını ve sistemi nasıl kullanacaklarını öğreniyorlar. Daha sonrasında hasta adaylarından toplanan bilgilere göre hasta adayları segmentlere ayrılıyor ve bu adaylar kendi ilgi alanlarına göre kampanya gruplarına dahil ediliyorlar.
 
İlk ayın sonunda HubSpot CRM üzerinde üretilmiş mail şablonları ile segmente ettiğimiz hastalara e-posta pazarlaması yapmaya başlıyoruz. Onları ilgi duydukları alanların kampanyaları ile karşı karşıya getirebiliyoruz.
 
 
Yine CRM aracılığı ile çalışanlarınızın hangi saatlerde, hangi hasta adayları ile nasıl iletişim kurduğu, kendilerine atanan görevleri nasıl yerine getirdiği ve hasta adaylarıyla kurulan iletişim sonucunda sürecin satışa dönüşme olasılığının nasıl etkilendiğini takip etmek ve raporlamak çok kolay.
 

CRM Nedir?

Customer Relationship Management, yani Müşteri İlişkileri Yönetimi; mevcut, eski ya da potansiyel müşterilerinizle aranızdaki etkileşimlerin yönetimini ifade eder. Daha basit bir deyişle CRM, müşterileriniz ile gerçekleştirdiğiniz her tür etkileşime dair bilginin sistemli bir şekilde depolanması ve anlamlı bir şekilde kullanılması demektir.
 
  • Hubspot CRM

Danışmanlığını yaptığımız Hubspot CRM uygulaması ile müşterilerinizin tüm hareketlerini tek bir yerde görüntüleyebilir ve onları ilgi alanlarına göre gruplandırabilirsiniz. Böylelikle sonrasında üreteceğiniz kampanyaların doğru kişilere görünmesini sağlayarak elinizdeki müşteri verisinin satışa dönüşme olasılığını ciddi şekilde artırabilirsiniz.

 

  • Müşteri Hareketleri

Hubspot CRM sayesinde müşterilerinizin sizden gelen mailleri açması, ekteki herhangi bir dosyayı indirmesi, sosyal medya üzerinden yayınladığınız kampanyaları görüntülemesi veya onlara tıklaması, web sitenizi ziyaret etmesi ya da sosyal medya üzerinden sizinle iletişim kurması gibi hareketlerin hepsini tek bir sayfada görmek mümkündür. Böylelikle farklı kanallar üzerinden sizinle etkileşime geçmiş müşterilerinizin tüm hareketlerini aynı anda görüntüleyerek onlarla daha doğru bir şekilde iletişim kurabilirsiniz.

 
  • Kurumsallaşma

Hubspot CRM sayesinde farklı sosyal medya kanalları üzerinden müşterilerinizle iletişim kurmuş olan birden fazla çalışanın her biri bir önceki iletişim sürecini görüntüleyebilir ve iletişimi kaldığı yerden sürdürebilir. Bu sayede kurumsal imajınızı güçlendirmenin yanı sıra çalışanlarınızda bulunan kişisel bilgiyi de kurumsal bilgiye dönüştürmüş ve şirketinizin müşteri ilişkileri yönetiminde kişilere olan bağlılığını da azaltmış olursunuz.

 

  • Çalışan Yönetimi

Bir müşterinizin memnuniyeti herhangi bir nedenle azaldığında onunla şirketiniz arasında gerçekleşen tüm etkileşimleri inceleyerek hangi çalışanın ya da sürecin bunda pay sahibi olduğunu tespit etmek de Hubspot CRM sayesinde eskisinden daha kolay olacaktır.

 
  • Kampanya üretimi

CRM uygulamalarının en büyük avantajlarından biri de kampanya yönetimidir. Müşterilerinizi ilgi alanlarına yahut sizinle kurdukları etkileşimin tarihine veya sıklığına göre gruplandırarak ürettiğiniz kampanyaların en doğru adreslere gitmesini sağlarken, diğer müşterilerinizi de onların ilgisi olmayan reklamlarla sıkmamış ve kaçırmamış olursunuz.

 

İlgili Yazılar