Sağlık Turizmi Metin İçerik Üretimi için Uzman Kadro Tercih Edin

Sağlık Turizmi Metin İçerik Üretimi için Uzman Kadro Tercih Edin

Sağlık turizmi sektöründe yer alan reklam ajansı olarak, uzman yazar kadrosuna sahip olmanın ne denli önemli ve ayrıcalıklı olduğunu biliyoruz.

Uzmanlığın her alanda olması son derece önemli. Hastane ve kliniklerde, hekimlerden yönetim kademesine hasta bakıcılardan çağrı merkezi departmanına değin tüm birimlerde uzmanların desteğinden faydalanılması gerekiyor. Çünkü, rekabetin yoğun olduğu sağlık turizmi sektöründe daha iyiye ulaşmanın kilit noktalarından birini işini iyi yapan insanların varlığı oluşturuyor.

Dijital ve geleneksel sağlık turizmi reklamcılığı, sağlık merkezlerine gelecek olan hastalara ulaşma anlamında en önemli araçlardan biri konumunda. Hâl böyle olunca sağlık turizmi reklam ajansı hizmeti sunarken uzmanlardan faydalanmak da zaruri oluyor.

Bu bağlamdaki en önemli konulardan biri de metin içeriği üretimi hususu… Klinikler web sitelerinde, sağlık turizmi landing page içeriklerinde, yurt dışı merkezli outdoor reklam kampanyalarında potansiyel hastaların karşısına hem yazılı hem de görsel ögeler ile çıkıyor.

Her ne kadar talep ve hasta sayısı artsa da bu alana dair bilgi kirliliği de artıyor. Bu nedenle, tıbbi doğru bilgiye ulaşmak ve bunu kaliteli bir şekilde sunmak çok önemli. New Health Media olarak, danışanlarımıza sağlık turizmi ile ilgili en güncel ve doğru bilgileri sunabilmek adına uzman kadrolar barındırmayı önemsiyoruz.

Unutmadan ekleyelim;

Konunun uzmanı hekim olarak, “metinlerimi ben yazarım” diye düşünüyor olabilirsiniz. Konunun uzmanı olmanız organik rekabetin, SEO Marketing’in ve algoritmalardan beslenen sistematiğin yoğun ve profesyonel şekilde yapıldığı bu alan için ne yazık ki yeterli değil. Merkeze salt bilgiyi yerleştirmediğimiz, bilgi kaynağı üzerinden rekabete girdiğimiz dijital sistem için üretim gerçekleştirdiğimizi unutmayalım.

Sağlık Turizminde Metin içerik Üretimi

Sağlık turizmi yapmak istiyorum nereden başlamalıyım sorusu ile çıkılan yolculukta mevzuatsal, teknik, tıbbi gerekliliklerin yerine getirilmesine müteakip başlayan reklam ayağında metin içerikleri devreye giriyor. Neler mi var?

  • Web sitesi için sağlık içerikleri
  • Medikal Backlink içerikleri
  • Broşür, flyer, stant giydirme, dergi vb. geleneksel / matbu içerikler
  • Klinik tanıtım filmi içerikleri
  • Marka konumlama yazıları
  • SEO odaklı sağlık yazıları

Bu liste hem uzuyor hem de alt kırılımları ile teferruatlı bir hâl alıyor. Örneğin, yalnızca web sitesi içeriklerinde; sağlık için Landing Page içerikleri, hastalık metinleri, tedavi yazıları, kurumsal kimlik içerikleri (hakkımızda, vizyon, misyon, değerler…) de dahil pek çok kalem bulunuyor.

Bunların;

  • Doğru bilgi sunması,
  • Marka kurumsal kimliğine uygun üretilmesi,
  • Google arama motoru algoritmalarına uyumlu olması,
  • Okura aradığı bilgiyi iletecek tonda olması

gerekiyor. İşte, bunları en iyi şekilde karşılayabilecek sonuçlar üretebilmek adına uzman kadro ile çalışmak gerekiyor. Bu sayede, sektördeki yenilikleri ve gelişmeleri takip ederek, danışanlara en iyisini sunmaya devam etmek mümkün oluyor.

Uzman Medikal Yazarlar ve Sağlık Turizmi Yazarları

Sağlık sektöründe çalışan uzman yazarlar, bu alandaki hassasiyetleri anlar niteliktedir. Söz konusu sağlık olduğundan ve hastaların talepleri, beklentileri, duygudurumları merkezde olduğundan özenle çalışılması gerekiyor. Doğru bilgiyi, doğru kitleye, doğru üslupla vermek zaruri hale geliyor. Yazarların branşlara göre uzmanlaşabildiğini de eklemek gerekiyor. Örneğin saç ekimi yazarları, üroloji yazarları, estetik yazarları, göz hastalıkları ya da diş tedavileri yazarları farklı olabiliyor.

Sağlık turizminde metin içerik üretimi, doğru bilgilerin aktarılması, hedef kitleye ulaşılması ve güvenilirlik sağlanması açısından kritik bir öneme sahip demiştik. Konunun derinliklerine hakim olan ve sektörde deneyimli olan profesyoneller, tıbbi terminolojiyi biliyor ve doğru bilgilerin aktarılmasını sağlıyor.

Sağlık sektörü sürekli olarak geliştiğinden uzman kadronun varlığı güncel araştırmaların takip edilerek en son bilgilere sahip olunmasına olanak tanıyor ve içerikler de buna göre güncelleniyor, şekilleniyor. Uzmanlar, hedef kitleyi anlamak ve onlara uygun bir dil ve ton kullanmak konusunda tecrübe sahibi olduğundan içerikleri daha etkili bir şekilde iletilebiliyor ve okuyucuların ilgisini çekmeyi başarıyor.

Uzman Medikal Yazarlar Doğru Bilgiye Nereden Ulaşıyor?

Uzman medikal yazarlar direkt olarak doktor, hemşire gibi sağlık profesyonellerinden oluşabiliyor. Bunu belirtmek önemli. Bununla birlikte klinik, hastane, sağlık turizmi aracı kuruluşu veya doktorlar ile çalışan sağlık turizmi reklam ajanslarının bünyesinde yazarlar bulunabiliyor. Bu yazarların sağlık profesyonelleri ile dirsek teması hâlinde olmaları bilgileri doğrudan işin uzmanından edinmelerini sağlıyor. Söz konusu yazarlar medikal kütüphane, akademik araştırma gibi kaynaklardan da besleniyor.

Medikal Yazar Ayrımı

Medikal yazar ile sağlık turizmi yazarlarını birbirinden ayırmak gerekebiliyor. Sağlık turizmi yazarlığı ve çevirmenliği yapan uzmanlar medikal yazarlık da yapabilmekteyken, medikal yazarlar sağlık turizmi alanında tam yetkinliğe sahip olmayabiliyor. Bu konu sağlık turizmi SEO çalışmaları anlamında da benzer bir korelasyon çiziyor.

Sağlık turizmi UX / UI tasarımları ve içerikleri daha farklı olabildiği için bu alanda çalışan yazarlar üretim süreçlerinde neler yapması gerektiğini biliyor. Sağlığın turizmi, yurt dışı merkezli Call-to-action’lar ile oluşturulan içerikler istiyor. Yazar ise kliniğin hedef pazarındaki potansiyel hastalara hitap edebiliyor.

Sağlıkta SEO stratejileri bağlamında kullanılacak anahtar kelimeler değişkenlik gösterebiliyor. Söz gelimi, İngiltere’den hasta getirmek isteyen kliniğe üretilen içerikle Amerika’dan hasta getirmek isteyen kliniğe üretilen içeriklerde farklılıklar olabiliyor. Sağlık turizmi yazar ve SEO stratejistleri bu ayrımı bilerek üretim yapabiliyor.

Medikal turizmde, devlet teşvikleri ve özel imtiyazlar kapsamında yurt dışından gelecek hastalara ek hizmetler sunulabiliyor. Otel konaklama, havaalanında karşılama, hastaneye özel araçla transfer, gibi… Bu gibi bilgiler sağlık turizmi yazarlarınca bilindiğinden metin üretim sürecinde içeriklere entegre ediliyor.

Sağlık Turizmi Metin İçerik Üretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dijital platform içeriklerinde yazarların ve SEO uyumlu içerik üreticilerinin dikkat etmesi gereken bazı faktörler mevcut:

  • İlgili ülkeler, hedef kitle, ses tonu belirlendikten sonra içerik üretilmesi önemli.
  • İngilizce dilinde yapılan anahtar kelime çalışmalarında ülke ve hatta lokalizasyon ön plana alınabilir.
  • Hedef kitleyi tanıyarak metin yazmak zaruri. Örneğin, sağlık profesyonellerine hitap eden bir sağlık metni ile ortaokul başlangıç seviyesinden itibaren şeklinde belirlenen kitleyi merkeze alan tedavi metinleri farklı ton ve içeriğe sahip olmalı.
  • Hitabet tarzı belirlenirken sağlık merkezinin marka konumlandırması ve hedef kitlenin tercihleri belirleyici olmalı.

Sağlık turizmi sektöründe, hasta güvenliği, klinik koşulları, teknik altyapı, hekim uzmanlığı gibi unsurlar da göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca, postoperatif olanaklar, refakatçi hakları, konsültasyon avantajları gibi önemli detaylar da yeri geldiğinde verilmelidir. Sağlık turizmi içerikleri, tüm bu kavramları içerecek şekilde tıbbi içerik yazarları tarafından oluşturulmalıdır. Bu şekilde, hastaların hasta memnuniyeti ve güveni artırılabilir. Ayrıca, sektördeki gelişmeleri takip etmek için sürekli tıbbi araştırma yapılmalıdır.

Son Bir Söz…

Sağlık turizmi metin içerikleri, doğru bilgilerin aktarılması ve hastaların ihtiyaçlarının karşılanması açısından büyük bir öneme sahip. Kalite, güvenilirlik, profesyonel marka algısı uzman yazarlar ile en iyi şekilde hedef / potansiyel kitleye aktarılabiliyor. Sağlık turizmi reklamcılığının öncülerinden olan New Health Media olarak, profesyonel metin ekibi, SEO yazılımcı kadrosu ve SEO stratejistleri ile çalışıyoruz. Detaylı bilgi almak, Google arama motorlarında kalıcı olmaya yönelik adımlar atmak ve potansiyel kitlenizin aklında pozitif yer edinecek içeriklerin sahibi olmak istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.