CRM ile Reklam Yönetimi Size Ne Kazandırır?

CRM ile Reklam Yönetimi Size Ne Kazandırır?

Bir firmanız var, firmanızın bir web sitesi bir de Facebook hesabı var. Şimdi ihtiyacınız olan şey insanların bu web sitesini ve facebook sayfasını ziyaret etmesi. Peki bu nasıl olacak? Elbette reklam yaparak. Web sitenizin belli kelimeler ile yapılan Google aramalarında görünür olması için Google reklamlarına, facebook sayfanızın da facebook kullanıcılarının önüne çıkması için facebook reklamlarına ihtiyacınız var. Peki bu işe ne kadar para yatırmanız gerektiğine nasıl karar vereceksiniz? Diyelim ki ona karar verdiniz, reklamlarınızın verimli olup olmadığını nasıl ölçeceksiniz?

CRM sistemi ile reklam hesaplarınız arasında kurulabilen bir entegrasyon sayesinde her bir reklam kampanyanızın ne kadar kişiye ulaştığı, toplam maliyeti ve kişi başı maliyeti gibi bilgileri CRM üzerinde anlık olarak gözlemleyebilirsiniz. Bu sayede hangi reklamlarınızın daha verimli olduğunu hesaplayabilir ve reklam stratejinizi bu bilgiye dayanarak geliştirebilirsiniz.

CRM ile reklam yönetimi

Bu bilgiyi elbette Google Ads ve Facebook Business panelinden de görüntülemeniz mümkündür. Fakat orada göreceğiniz bilgi yalnızca bundan ibarettir. Reklamlarınızdan size ulaşan kişiyle gerçekleştirdiğiniz tüm pazarlama faaliyetleri CRM’de depolandığı için CRM üzerinde hem reklam başarısını hem de o reklamlardan size ulaşan formların kalitesini veya başka bir ifadeyle satışa dönüşme oranını da görebilirsiniz. Ayrıca CRM filtrelerini kullanarak Google aramasıyla size ulaşan kişiler ile Facebook’tan size ulaşan kişileri ayrıştırabilir, hangi listeden toplam ne kadar gelir elde ettiğinizi inceleyerek reklamların sadece form sayısına ilişkin başarısını değil, satışa ilişkin başarısını da ölçebilirsiniz. Bu, reklam panelleri üzerinden yapamayacağınız bir iştir. Çünkü reklam panellerinde sadece reklamlara dair bilgiler yer alır. Google veya facebook sizin kime satış yaptığınızı bilmez. Böyle bir başarı ölçümü sadece CRM ile reklam panellerini entegre ederek yapabileceğiniz bir ölçümdür.
 
Peki reklam panellerini CRM ile entegre etmezseniz ne olur? Öncelikle reklamlara harcadığınız para ile o reklamlar sayesinde ulaştığınız kişilerden elde ettiğiniz geliri bu kadar kolay bir şekilde karşılaştıramazsınız. Hangi reklamın kaç kişiye ulaştığını ve kişi başı maliyetini öğrenebilirsiniz ama o kişilerin ne kadarına satış yapıldığını bilmeniz için personelin bu bilgiyi CRM’e veya firmanızın kullandığı sisteme girmiş olması ve isimler üzerinden tek tek kontrol etmeniz gerekecektir. Bu ise reklam yönetimi için kritik önemi olan bir bilgiyi edinmeyi sizin için oldukça zorlaştırır.
 
Ayrıca reklam yönetimini devrettiğiniz personelin her birine ilgili reklam panellerinde ayrı ayrı yönetici yetkisi vermeniz gerekir. Ya personeliniz facebook kullanmıyorsa veya kullanmak istemiyorsa? Bireysel bir facebook sayfası olmayan bir kişiye bir başka facebook sayfasını yönetme yetkisi verilemez. Diyelim ki böyle bir sorun yok ve personeli hem google hem de facebook hesaplarınızda yönetici yaptınız. Müşterilerle yürüttüğü pazarlama sürecinin bilgilerini de elle CRM’e giriyor. Bu personel ile yollarınızı ayırdığınızda personelin yetkisini kesmeniz gereken 3 ayrı platform var. Oysa entegrasyon yapmış olsanız personelin CRM hesabını kapatmanız yeterli olacaktı. Dolayısıyla CRM ile reklam hesaplarının entegrasyonu, yetki yönetimi açısından da işinizi bir hayli kolay hale getirmektedir.
 
CRM, işlerinizi kolaylaştırmak için vardır. CRM sayesinde tüm pazarlama süreçlerini tek bir panel üzerinden yürütecek olan personeliniz daha kısa zamanda daha çok müşteriyle etkileşim kurabilir ve daha fazla satış yapabilir. New Health Media olarak CRM sisteminin firmanıza kurulumu, personelin eğitimi ve gerekli entegrasyonların sağlanması konusunda size destek vermemizi istiyorsanız vakit kaybetmeden bizimle iletişime geçin.

İlgili Yazılar