Yurt Dışında Klinik Açma Hayali Olanlara Bir Müjdemiz Var

New Health Media, İngiltere ve Almanya’da irtibat ofislerini açtı. Türkiye’deki sağlık turizmi kuruluşları yurt dışındaki potansiyel hastalar ile artık doğrudan temas hâlinde olabilecek!

Özellikle gelişmiş ülkelerde sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan zorluklar ve yüksek maliyetler, insanları alternatif çözümler aramaya yönlendirdi. Türkiye gibi sağlık alanında kendini kanıtlamış ülkeler, bu talebi karşılamak için ideal bir konumda bulunuyor. Yurt dışında klinik açmak ya da hedef ülkede bir şekilde fiilen var olmak gibi hayallerin ve gelecek planlarının olduğunu biliyoruz. Bunların masraflarının ve zorluklarının da gayet bilincindeyiz.

Hem Türkiye sağlık turizmini hem de ülkemizdeki sağlık merkezlerini pozitif yönlü etkileme potansiyeli yüksek olan bir yeni yapılanma düşündük ve hayata geçirdik. New Health Media İngiltere ve Almanya’da kontakt ofis hizmeti veriyor. Neuwerk / Almanya ve Londra / İngiltere merkezli ofisler sizlerin kullanımı için tasarlandı.

Biraz Ön Bilgi, Biraz Deneyim Aktarımı

Sağlık turizminin hızlı ilerleyişi 2024 itibariyle de tam gaz devam ediyor. İyi network, dijital reklam faaliyetleri ve itibar yönetim çalışmaları gibi faktörlerin reklam açısından önemi yadsınamaz. Fakat, sektörel devinimi de görmek gerekiyor. Artık sağlıkta organik reklam (SEO hizmeti), açık hava reklamcılığı ve kontak ofis dönemi başladı. Esasen, bu hizmet kalemlerinin uygulanması gerektiğinin uzun süredir altını çiziyoruz.

Önceden bu hizmetleri sağlamak avantajdı ama artık yavaş yavaş gereklilik hâline geldi ve ilerde de zaruriyet olacağını söyleyebiliriz. New Health Media olarak klinik, hastane ve doktorların kendi markalarını ve hizmetlerini yurt dışındaki potansiyel kitleye sunmalarının önündeki engelleri inceliyoruz. Gerek Türkiye’deki iç rekabet ortamında gerekse küresel sağlık turizmi rekabetinde sağlık merkezlerini avantajlı kılacak yöntemlerin faal olması gerektiğini vurguluyoruz.

Sağlık turizmi özelinde yurt dışında irtibat ofisleri açmak da bu anlamda bir iyileşme sağlamak arzusundan filizlendi. Sağlık sektörüne yeni atılmış olabilirsiniz ya da yıllardır sağlık turizmi yapıyor da olabilirsiniz. Kontakt ofis fikrine kendinizi uzak görüyor olmanız mümkün, çünkü gözlemlediğimiz üzere hedef kitle ile temas stratejilerinde daha geleneksel yöntemler ile başlamak veya bir süre böyle devam etmek fikri ağır basabiliyor. Bizler ise şunu söylüyoruz, değişime ayak uydurmak zorundasınız.

Yeni kurulan klinikler, sağlık turizmi yapmaya yeni başlayanlar ve halihazırda belli bir sistemle sağlık turizmi yapmaya devam etmek isteyenler, her biriniz potansiyel hastalarınıza ulaşabilirsiniz. Biz bunu farklı ölçekten tüm klinikler için mümkün kılacak sistem geliştirdik.

Sektörel tecrübemizin sesine kulak verin! Öncelikle, biraz geriye gidip ve biraz da derine inip nedenlere ve gerekenlere bakalım. Akabinde sağlık turizmi yurt dışı ofisleri hakkında daha detaylı bilgiler verelim.

Sağlık Turizmi Artık Daha Profesyonel

Birkaç yıl öncesine kadar sağlık turizmi kapsamında yapılan faaliyetler daha sınırlı ve “benzer”di. O dönemlerdeki sistem değişmedi elbette fakat dönüşüm geçirdi. Çünkü;

  • Sağlık turizmi çok daha profesyonel hâle geldi.
  • Türkiye’deki sağlık turizmi markaları arttı.
  • Yurt dışında sağlık turizmi yapan ülkelerin de hastane/kliniklerin de sayısı arttı.
  • Sağlık turizmi gelirleri arttı.
  • Sağlık turistlerinin yabancı ülkede tedavi olma düşüncesine dair olan önyargıları kırıldı.
  • Yurt dışı merkezli sağlık reklamcılığı hem dijital hem de konvansiyonel anlamda iyileşti.

Bu gibi pek çok nedenden ötürü klinikler, hastaneler ve doktorlar için doğru tanıtım çok daha önemli hale geldi. Biz de sağlık turizmi reklam ajansı olarak sektörde önemli bir boşluğu daha doldurmak istedik.

İngiltere ve Almanya Ofisleri Sağlık Turizmi Markalarını Bekliyor

New Health Media İngiltere ve Almanya ofisleri, Türkiye'deki kliniklerin yurt dışındaki hasta potansiyeline ulaşmasını sağlamak amacıyla kuruldu. Bu ofisler, sadece Türkiye'deki klinikleri yurt dışındaki hastalara tanıtmakla kalmıyor, aynı zamanda bu hastalara Türkiye'deki klinikler hakkında bilgi vererek güvenilir bir sürecin temellerini atıyor.

Öncelikle bir gerçeğin altını çizmek lazım. Türkiye, kaliteli sağlık turizmi hizmetleri ve pozitif network geridönümleri ile artık belirli bir kitleye ulaşıyor. Buna aslında garanti kesim demek mümkün. Yüksek potansiyelli hastalar için performans marketing, organik reklam, sosyal medya hâlâ işlevselliğini koruyor. Türkiye’ye geleceği garanti olan yüksek potansiyel sağlık turistlerinin hangi kliniği seçeceği doğru reklam ve tanıtım çalışmaları ile netleşiyor. Türkiye içi rekabette iyi bir reklam ajansı seçmek haftalık, aylık, 6 aylık ve yıllık periyodlarda istikrarlı hasta sayısına ulaşmanın kilit noktası oluyor. Buraya kadar olan kısım, alışılageldik ve zaruri olan dijital / konvansiyonel reklam faaliyetlerinin kapsamı içerisinde değerlendirilebilir. Fakat kitleye uzaktan temas ile ulaşılabilen bu alanlar da dönüşüme açılıyor. Kontakt ofis stratejisi arttıkça ve tanıtımlar kapsamına daha fazla sirayet ettikçe, dengeler pek kolay değişebilir öngörüsünde bulunabiliyoruz.

Kararsız, Önyargılı ve Garantici hastaları çekmek mümkün

Tedavi veya uygulamalar için Türkiye’ye gelme ihtimali çok yüksek olan hastaları garantilemek noktasında yurt dışı ofisleri ile çalışan klinik ve hastaneler ibreyi çok daha yükseğe taşıyarak rekabetten sıyrılabiliyor. Bir diğer nokta, “Türkiye’den emin değilim” ya da “Türkiye de olabilir ama…”  düşüncesindeki potansiyel hastaları çekebilmek de bu ofisler ile mümkün oluyor. Yabancı hastalar ile empati kurarak ve hem sağlık merkezleri hem de sağlık turizmi profesyonelleri ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde yurt dışı ofislerini en ideal süreç-sonuç sağlayacak şekilde geliştirdik. Bu ofisler aracılığı ile neler mi vadediyorsunuz:

Gerçeklik,

Güvenilirlik,

İtibar,

Doğrudan temas…

Yurt dışındaki hastalarınız, Türkiye'deki klinikler hakkında bilgi alırken güvenilir bir kaynaktan yani sizden bilgi sağlayacaklar. Kliniğin var olduğuna, iyi hizmet sunduğuna, her daim destek veren bir işleyişi olduğuna, rezervasyondan konaklamaya değin güvenli bir süreç sunduğuna ikna etmek için hiçbir şey söylemenize artık gerek olmayacak. Yurt dışı reklam tanıtım vizyonunuz ve stratejileriniz yeni bir boyuta evrilecek.

New Health Media Yurt Dışı Ofisleri Köprü Görevi Görüyor

Tedavi olmak isteyen potansiyeller ile tedavi hizmeti sunmak isteyen klinikleri “yerinde” bir araya getirmek… Bu vizyonun arkaplanını sağlamak son derece profesyonellik gerektiriyor. Yalnızca ofis açmak yetmiyor. Konfor, güven, profesyonellik algılarının her birini verebilecek bir tesis inşa etmek mecburi. Lüks görünüm sunan mimari altyapıdan konfor ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak oturma düzenine her bir detayın düşünülmesi gerekiyor. Bunları söylüyoruz çünkü, tüm bu ayrıntıların tümünü düşünerek ofisleri tasarladığımızı ve hazır ettiğimizi bilmenizi istiyoruz.

Sonuç

New Health Media olarak, sağlık turizminin tüm süreçlerine, aşamalarına hakim olma isteğinden besleniyoruz ve Türkiye’yi küresel rekabette üst sıralarda tutma amacından güç alıyoruz. Tüm danışanlarımızın ilerlemesini görmekten mutluluk duyuyor, global arenada görünür olmalarından gururlanıyoruz.

Türkiye’nin hedef pazarını ve globalden Türkiye’ye olan odağı bir arada ölçümleyerek İngiltere ve Almanya ülkeleri ile start verdik. Kontakt ofis adreslerimiz:

Cannon Place, 78 Cannon Street, Office No:446, EC4N 6HN, London

Zillkeshütte 10, 41066 Mönchengladbach / Neuwerk, Germany

Sizler de yeni nesil sağlık turizmi reklamcılığının avantajlarından faydalanmak istiyorsanız yahut genel olarak daha detaylı bilgi almak niyetindeyseniz, New Health Media iletişim kanalları üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.