Koronavirüs ve Dijital Pazarlama

Tüm dünyayı yakından ilgilendiren Koronavirüs (Covid-19) sonucunda hayatımızda neredeyse her şey değişti. Sosyal izolasyonun hakim olduğu yeni normal, toplum olarak alışkanlıklarımızı derinden etkiledi.

 
Dijital pazarlama ise yeni dünya düzeni olarak adlandırılan bu sürecin merkezi oldu. Markalar Koronavirüs ile dijital pazarlamaya gelen bu yeni düzene nasıl değer katabilir, nasıl daha etkili kullanabilir? İşte asıl düşünülmesi gereken şey bu…
 
Şirketlerin işlerini uzaktan yönetmesi, eğitime ara verilmesi, bir araya gelinen etkinliklerin duraklatılması ve kalabalık ortamlardan uzaklaşmak, tüketicileri çevrimiçi ortamda eskisinden daha çok zaman geçirip yaşam tarzlarında değişikliğe gitmelerine yol açtı.
 
İnsanlar birbirine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor. Kişilerin desteğe, anlayışa, motivasyona ve bilgi alışverişine ihtiyacı var.
 
 

Peki dijital pazarlama alanında yeni normal ile birlikte neler yapılabilir?

  • Müşterileriniz ile Bağlantıda Kalın
Herkesin eskisinden daha fazla vakit geçirdiği dijital platformlarda krizi fırsata çevirip marka bilinirliğinizi oluşturmak sizin elinizde.
 
Sms, e-mail, sosyal medya paylaşımlarına, sosyal medya reklamlarına ve arama motoru reklamlarına devam ederek müşterileriyle iletişimini koparmayan firmalar süreçten sağlam çıkanlar oluyor. Mutlaka görünür olun. İnsanların vakitlerinin çoğunu evde geçirmeyi sürdürdüğü bu dönemde fazla sessiz kalmak markanız için negatif algı yaratabilir. Sosyal medyada daha fazla çevrimiçi olun. Bu dönemde çevrimiçi olan her şey her zamankinden daha fazla tüketiliyor.
 
  • Alternatif Yollar Bulun
Birçok şirket; kişisel gelişim, bilgi ve eğlence gibi kaynaklarını ücretsiz olarak sundu. Siz de müşterilerinize evlerinde daha fazla vakit geçirebilecekleri, hizmetlerin yeni yollarını aramalısınız.
 
Gelin bir örnekle spor salonlarının bu belirsiz zamanlar da sosyal medyada neler yaptıklarına bakalım. Karantina döneminde bazı şirketler, spor salonuna gidemeyen hedef kitlelerinin ihtiyacını karşılamak için onlarla bağlantı kurmanın bir yolunu buldu ve Instagrami Facebook ve Youtube gibi dijital mecralar üzerinden diyet, beslenme, sağlıklı yaşam ve günlük egzersiz önerileri verdi. Sizce de mükemmel bir dijital pazarlama stratejisi değil mi? Evde olduğumuz bu dönemde hedef kitlede bir ihtiyaç bulundu ve çözüme kavuşturuldu.
 
  • Hedef Kitlenizi Anlayın ve Reklam Verin
Hedef kitleniz ne görmek, duymak istiyor? Onlarla nasıl iletişim kurmalısınız? Bu bilgiler doğrultusunda Koronavirüs‘ün kullanıcıları nasıl değiştirdiğini, taleplerini nasıl etkilediğini de düşünerek medya planlama ve dijital pazarlama stratejinizi belirlemelisiniz.

Daha fazla dijital çözüm bulun ve reklam verin! Görüntülü reklamlar, sosyal medya ve çevrimiçi videolar ile daha fazla kitleyi yakalama şansına sahip olun.

 
  • Özel Teklifler Ve Fırsatlar Sunun
Yeni normal düzen ile çevrimiçi alışveriş yapan kitle büyük bir oran artış sağladı. Hedef kitlenizin ihtiyaçlarını bulun onlara nasıl ulaşmanız gerektiğini planlayın.
 
Öne çıkmak için dijital pazarlama platformlarını kullanın. Tüketicilere çeşitli indirimler sunun. Ürün ya da hizmetlerinizde indirimler yapmak, ödeme çeşitliliğini arttırmak, hediyeler vermek, kampanyalar ile öne çıkmak bunlarda sadece birkaçı…
 
Sonuç Olarak;
Dijital pazarlama, sosyal medya ve ölçümleme araçları, markanız ile hedef kitleniz arasında mükemmel bir köprü olmakta ve her iki tarafa da fayda sağlamakta.
Dikkat edilmesi gereken en önemli şey, her firmanın sunduğu ürün yada hizmet birbirinden farklı olduğu için bazı markalar için geçerli olan strateji sizin için aynı etkiyi yaratmayabilir.
Bu nedenle dijital pazarlama yaparken markanızı doğru ve yerinde kullanmak çok önemlidir. Böylece etkili bir fark yaratabilirsiniz.

İlgili Yazılar