Sağlık Turizminde Nasıl Daha Fazla Hastaya Ulaşabiliriz?

Sağlık turizminde herkesin hedefi gelen hasta sayısını yukarı doğru çekebilmektir. Bunu tek bir kelime ile özetlemek istiyorsak, görünürlük diyebiliriz. Daha fazla hastaya ulaşmak her ortamda, her mecrada görünür olmaktan geçiyor. Hasta size her ortamdan ulaşabilmeli, her noktadan temas edebilmelidir.

En önemlisi hastayı dinleyebileceksiniz. Bundan sonra, hasta sizi bir yerlerde gördü ve iletişime geçti diyelim, o hastayı elinizde tutmayı bileceksiniz.

 

Hastayı Elinizde Tutmak Ne Demek?

Hastaya o anda bir satış ve pazarlama yapamadığımız zaman, o hastaya ulaşamadıysak bile, o datayı incelemeliyiz ve o datayı irdelemeliyiz. Data ile iletişime geçmenin yollarını aramalıyız. Başka bir önemli nokta, hastaya ulaşabileceğiniz zamanlardır. Her zaman herkese ulaşamazsınız. Bu zamanları doğru tayin edebilmeniz gerekiyor.

Bir başka önemli unsur, işin hastaya gerçekten satış ve pazarlama yapmaktan geçtiğini unutmamaktır. Hasta ile görüşmeden önce biraz hastayı internet ortamında incelemeniz; hastanın özelliklerini, nelerden hoşlandığını, nasıl bir tarzı olduğunu bulabilmeniz ve konuşmalarınızın içerisine bunları yedirebilmeniz, satış ve pazarlamanızı öne taşıyan unsurlardan birisi olarak öne çıkacaktır.

Hasta sayısını arttırmanın yolu, bir hastayı asla bir hasta olarak görmemekten geçmektedir.

Bir örnek vermek istiyorum…

Bir müşterimizin mutsuz olan bir hastasını tekrardan Türkiye'ye getirip revizyonunu yapması ve bu süreçte yoluna, konaklamasına, tedavisine kadar hiçbir ücret alınmadan hastanın geri gönderilmesi ve akabinde bu hastanın mutlu geri dönüşleri sonucunda hasta yakını olan 2 kişinin daha Türkiye'ye gelmesi örnek verilebilir. Son söz olarak, hastayı memnun ettiğimiz takdirde, yani bir hastayı hasta olarak görmediğimiz zaman, hasta sayımız mutlaka artacaktır.