Dental Turizmde Var Olmak ya da Olmamak

Başka ülkeler gezmek, farklı insanlar tanımak ve diğer kültürleri öğrenmek pek çoğumuz için ihtiyaç statüsüne girmiş durumda. Farklı kültürler tanımak, insanın kendini tanıması ihtiyacını da karşılıyor. Rimbaud’un da dediği gibi “Ben Bir Başkasıdır”.

Böylelikle günümüzde yurt dışı seyahati daha önemli ve daha yaygın... Dünya nüfusunun önemli bir kısmının yurt dışı seyahati veya seyahatleri(!) için yıllık bütçelerinden önemli bir pay ayırdığını biliyoruz. Heyecan verici anlar, yeni deneyimler, farklı tatlar hakkında yıl içinde hayaller kurulur. Hangi müzelere gitmeli? En meşhur yerel tatlar? Bakir koylar? Bunların yanında bütçe planlamalarına dahil edilmesi gereken bir de sağlık giderleri var. İmplant tedavisi, diş dolgusu, estetik lamina, ortodonti, gülüş estetiği ve diş protezleri bunlardan ağız ve diş sağlığını ilgilendiren kısmıdır. Seyahat imkanlarının ve ulaşım kolaylıklarının artması ile gelişmekte olan bazı ülkelerdeki sağlık hizmetlerinin kalitesinin artması, insanları sağlık ve turizmin kesiştiği noktada bir araya getirdi.
 
Sağlık turizminin önemli bir parçası olan dental turizm, ağız ve diş tedavisi görmek veya fiziksel görüntüsünü değiştirmek isteyen kişilere hem tedavi olma hem de seyahat etme olanağı sunmaktadır. Dental turizme ilginin en önemli motivasyonu düşük bütçeler ile yüksek kalitede tedavi alabilmektir. Sağlık turizmi içerisinde %25 oranında önemli bir paya sahip olan dental turizmin önemli destinasyonlarından birisi de Türkiye’dir.
 
Sağlık hizmetlerinin beraberinde tarih, doğa ve yaz turizmini deneyimlemek isteyenlerin önemli bir kısmı Türkiye’yi tercih etmektedir. Dental turizm için ülkemizi ziyaret edenler çoğunlukla İngiltere, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerden gelmektedir. Eğitim ve refah düzeyinin yüksek olduğu bu gelişmiş ülkelerde buna paralel olarak sağlık hizmeti almanın bedeli de yüksektir. Yüksek tedavi maliyetlerini karşılayamayan veya karşılamak istemeyen kişiler, nitelikli ve aynı zamanda düşük maliyetli tedavi alternatiflerinin bulunduğu Türkiye’yi tercih etmektedir.
 
Türkiye’nin gün geçtikçe yaygınlaşan dental turizmde küresel çapta ön sıralara geçmesi işten bile değildir. DİŞSİAD’ın yaptığı açıklamaya göre Türkiye’nin 2023 dental turizm hedefi 2,5 milyar dolardır. Bu hedefi tutturmak için ülkemizdeki ağız ve diş sağlığı hizmeti veren kuruluşların nitelikli tedavi hizmetlerinin yanı sıra başarılı tanıtım çalışmaları da yapmaları gerekmektedir.
 
Dental turizmde başarılı olmak için etkili bir dijital pazarlama stratejisine ihtiyaç duyulmaktadır. Dijital pazarlama stratejisinin uygulanması aşamasında ise yararlanılabilecek dijital pazarlama araçları belirlenmelidir. Bunlardan en önemlileri; SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), SEM (Arama Motoru Pazarlaması), CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi), e-posta pazarlaması, YouTube ve sosyal medya yönetimidir.
 
Dental turizmde başarılı olmak için pazarlama stratejisinin belirlenmesi ve dijital pazarlama araçlarının kullanımı sürecinde profesyonel yardım alınması doğru olacaktır.
 
Sektördeki payını her geçen gün artıran dental turizm alanında siz de etkili bir aktör olmak istiyorsanız; New Health Media olarak sürdürülebilir bir strateji ile tüm pazarlama süreçlerinizi planlıyor, uyguluyor ve analiz ediyoruz. Sağlık sektörü odaklı dijital pazarlama uzmanlarımızdan oluşan ekibimiz ile kliniğinizi başarıya götüren yolu gelin birlikte çizelim.
 
Bizi arayın!

İlgili Yazılar