Sosyal Medyada Hashtag Kullanımı

Sosyal medya pazarlaması, günümüzün en popüler pazarlama araçlarından biridir. Artık işletmelerin Facebook, Instagram ve Twitter gibi büyük platformlarda mevcudiyet oluşturmadan rekabet avantajı elde etmeleri, hatta, pazarda bulunmaları bile mümkün değildir.

Bu nedenle, etkili bir sosyal medya yönetimine sahip olmak günümüz işletmelerin en önemli varlıklarından biri haline gelmiştir. Nitekim sosyal medya platformlarında kullanılan etkileşim yöntem ve araçları, kendine has kitle ve avantajları da beraberinde getirmektedir.
 
Bu blog postumuzda, kitle etkileşimini en çok artıran stratejilerden biri olan #hashtagi anlatıp, en etkili kullanım yöntemlerini sizlerle paylaşacağız.
 

Hashtag’in Tarihçesi

Öncelikle ilk hashtag kullanım amacını incelersek, 2007 yılına dönüp Twitter’ı ziyaret etmemiz gerekir.
 
Chris Messina adındaki bir pazarlamacı, Twitter’da yer alan kısa paylaşımları “gruplandırmak” adına hashtag kullanmayı önerir. Bu önerisini de yine Twitter hesabı üzerinden kullanıcılara sunar.
 
 
Paylaşımının sağladığı etkileşim ise, günümüzün en etkili etkileşim araçlarından biri olan hashtag’in doğumuna yol açmıştır.
 

Hashtag Nedir?

Hashtag kullanımıyla ilgili sahip olmanız gereken temel bilgiler şunlardır;

  • Her zaman # ile başlarlar, ancak boşluklar, noktalama işaretleri veya semboller içermemelidir.

  • Hesaplarınızın herkese açık olduğundan emin olun. Aksi takdirde yazdığınız hashtag'lenmiş içerik takipçi olmayanlar tarafından görülmez.

  • Çok fazla kelimeyi bir araya getirmeyin. En iyi hashtag'ler nispeten kısa ve hatırlanması kolay olma eğilimindedir.

  • Güncel, alakalı ve genel hashtag'leri kullanın. Eğer hashtag çok spesifik olursa (örneğin #bubulmasızorbirhashtag), hedef kitleniz tarafından bulunması zor olacaktır.

  • Kullandığınız hashtag sayısını sınırlayın. Daha fazla kullanıp kitlenizi genişletmeye çalışırken, spam gibi görünme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

 

  1. Hashtag arama hacimlerini mutlaka hesaba katın! Milyonlarca arama hacmi olan bir hashtag ile görünme olasılığınız ne kadar ya da bini bulmamış bir hacme sahip bir hashtag ile kaç kullanıcıya erişebilirsiniz?

533bdb_1651d089f8df43b6bc705ed02722a4c8~mv2.webp (2171×1448)

Sosyal medyada takipçi arttırma ve hashtag kullanımı

Sosyal medyada hashtag'leri etkili bir şekilde kullanmak, tam olarak nasıl çalıştıklarını anlamanız ve bir strateji üzerinde biraz düşünmeniz gerekir. Bunları doğru şekilde kullanırsanız, gönderilerinizin ürünlerinizle veya markanızla ilgilenme olasılığı yükselterek, daha fazla kişi tarafından görülmesini sağlarsanız. Sosyal medyadaki stratejinizi oluşturmak ve profilinizi optimize etmek için kullanabileceğiniz konu etiketlerine göz atalım:

1. Endüstri etiketleri – (#Sağlıkturizm)
Endüstrideki uzmanlığınızı açıklayan konu etiketlerine endüstri konu etiketleri denir.

 
2.Marka veya ürün konu etiketleri - (#Vucütgerme)
Oluşturduğunuz profilinizde markanızı öne çıkarılmanın ve yeni bağlantıları kurabilmenin en iyi yöntemlerden biri olan marka veya ürün konu etiketlerin kullanmasından geçer.
 

3. Genel anahtar kelime konu etiketleri - (#Goğuscerrahisi)
Milyonarca insan genel konu etiketleri kullandığı için çok fazla rekabet gören etiketler grubu olduğunu söylenebilir.

 

4. Etkinlik konu etiketleri (#sağlıkprogramları)
Çevrenizde ya da dünyada herhangi bir olay olduğunda etkinlik konu etiketleri kullanarak bu hareketin parçası olup o bölgedeki insanları kolayca bulabilirsiniz.

 

5. Konuma göre konu etiketleri (#Istanbul)
Konum etiketleriyle takipçilerin sizi bulmasını kolaylaştırabilirsiniz.

 

6. Topluluk konu etiketleri (#instalovers)
Topluluk konu etiketleriyle kullanıcıların benzer düşünceleri olan takipçileriyle belirli bir konuda birbirine bağlantı kurmaya yarayan konu etiketleridir.

533bdb_a1b9b012f3244a6c937fe446c08dbe5f~mv2.webp (925×617)
 
 

Hashtag ne işe yarar?

Peki, hashtag ile nasıl bir avantaj yakalayabilirsiniz?

  • Takipçilerinizle daha fazla etkileşim kurun.
  • Markanızı oluşturun.
  • Sosyal konulara destek olun.
  • Sosyal medya gönderiniz için bağlam oluşturun.
  • Hedef kitlenizin sizi bulmasına yardımcı olun.
 
Doğru ve etkili bir hashtag kullanım stratejisi ile sosyal medya mevcudiyetinizi artırabilir, kitlenizi genişletebilir ve nihai hedef olan müşteri elde etme veya dönüştürme oranınızı oldukça yükseltebilirsiniz.
 
Böylelikle, özellikle yurtdışı pazarında büyük bir konuma sahip sağlık turizmi içerisinde rekabet avantajı elde edebilir ve sektör lideri konumuna geçebilirsiniz.
 
New Health Media ekibi olarak, yıllardır en etkili ve güncel sosyal medya pazarlama yöntem ve stratejilerini sizlerin hizmetine sunuyoruz. Siz de etkili bir sosyal medya yönetimine sahip olmak ve hashtag kullanımdan doğru kitlelere ulaşmaya kadar en etkili stratejileri en doğru şekilde kullanmak istiyorsanız, bize ulaşabilirsiniz.
 

İlgili Yazılar