Sosyal Medyanın Sağlık ve Estetik Merkezlerindeki Rolü

 
Sosyal medya mecrası denilince aklımıza ilk olarak ne geliyor? Twitter, Facebook, Instagram, Tiktok dediğinizi duyar gibiyim.

Ancak bu sosyal medyayı anlatmak için yeterli değil. Hatta epey bir eksik diyebiliriz. Sosyal medya oldukça kısa bir zaman diliminde hayatlarımızdaki yerini aldı. Hatta başköşeye oturdu… İlk başlarda insaların birbirleri ile sosyalleşmesi amacıyla kurulmuş olan bu platformlar hızlı bir şekilde güncellendi ve kullanım amacı yeni eklentilerle farklı boyutlara taşındı.

Bugün sosyal medyanın sağlık ve estetik merkezlerine kattığı değer bir hayli fazla. Bu mecralarda bulunmanın karmaşası ve etkili bir çalışma yürütebilmenin yarattığı baskı bir çok klinik sahibini, doktoru veya uzmanı strese sürüklüyor. Potansiyel hasta adayları ile etkileşimde bulunmak için açılan bu hesaplarda sundukları hizmetleri pazarlarken, doğru kitleye ulaşırken ve bu kitleye mesajlarını iletirken çeşitli zorluklar yaşıyorlar.

Örnek vermek gerekirse; kliniğinizin bir Facebook sayfasına sahip olması kurumunuzu tanıtmanızı sağlar, var olan ve potansiyel hastalarınızla / danışanlarınızla etkileşimde olursunuz. Bu sayede kliniğinizde sunmuş olduğunuz hizmetleri tanıtabilirsiniz. Ancak bir Facebook hesabına sahip olarak sadece sosyal medya mecrasına adım atmış olursunuz. Markanızın görünürlülüğünü arttırmak için farklı mecraları da kullanmanız gerekir.

 
"İş dünyasında büyük işler asla tek bir kişi tarafından gerçekleştirilemez. Bir ekip tarafından gerçekleştirilir."
Steve Jobs
 

Ekibiniz ne kadar başarılı ve donanımlı olursa, hedefe bir o kadar yaklaşıyorsunuz demektir.

 
 

Güçlü bir plan, markanızın görünürlülüğünü arttır, insanlarla iletişiminizi güçlendirir ve mevcut olan hastalarınıza sunduğunuz kaliteli hizmet sayesinde kurumunuza yeni insanların yönelmesini sağlamış olursunuz. Tek bir sosyal medya platformunda var olmak asla yeterli olmayacaktır. Asıl büyük tanıtımı gerçekleştirmek için birden fazla mecrada bulunmanız gereklidir.

 

Gelin bunları birlikte sıralayalım;

 
  • SEO optimizasyonları yapılmış mobil uyumlu bir web sitesi

  • Kliniğinizin planlanmış bir tanıtımının olması

  • Dönemsel kampanyalar düzenlemek,

  • Facebook, Twitter, Instagram, Tiktok, Youtube, LinkedIn gibi mecraların her birinde sayfalarınızın oluşturulması ve bunlara özel içerikler üretmek,

  • Sürekli, periyodik olarak güncellenen bir blogun olması,

  • E posta pazarlamasının yapılması,

  • Ve ilgili forumlarda kliniğinizin konuşturulması…

Sosyal medya platformları yeni çağda markanızı kulaktan kulağa tanıtmak için kullanabileceğiniz en etkili iletişim kanallarıdır. Hastalarınız bu mecralarda deneyimlerini paylaşarak markanızın etkili bir şekilde tanıtımını yapmış olur. Bu yeni hasta adaylarına sizi tanımak ve hizmetlerinizden haberdar olmak için bir fırsat verir. Tahmin edeceğiniz gibi bu tanıtım şekli potansiyel adaylar arasında ‘en güvenilen’ tanıtım şekli olarak kabul görmektedir..

 

Elbette ki memnun kalmayan, sözünü esirgemeden densizce yorumlar yapanlar da olacaktır. Ancak hedefimiz muhteşem ötesi sonuçları paylaşarak memnun kalan hastaların olumlu yorumlarının devamlılığını sağlamak. Ne kadar çok yorum alırsanız o kadar güvenilir, o kadar çok bilinirsiniz.

 
Küçük bir öneri; yeni hasta adaylarına mesajınızı en etkili şekilde iletebilmek için bazı özel hastalar belirleyin. Bu hastaların tanıtım yüzünüz olmasını sağlayın. Bu sayede negatif yorumlara karşı markanızın itibarını korumuş olacaksınız. Unutmayın ki bu mecraları kullanmanın bir kuralı, kitabı yoktur! Önemli olan tek bir şey var, o da; kitlenizle etkileşimde olmak.
 

Peki, başarılı bir sosyal medya stratejisi için neler yapmalısınız?

  1. Başarıya ulaşamadığınız mecralar için profesyonel destek alın.

  2. Hedef kitlenizi doğru belirleyin. Bu para ve en önemlisi de zaman kaybetmenizi önleyecektir.

  3. Kitlenizin sizi bulabilmesi için etkili bir tanıtım planlamasına sahip olun ve tüm mecralarda bulunmaya önem gösterin.

  4. Her mecranın faklı bir kullanıcı kitlesi olduğunu unutmayın ve bu mecralara özel içerikler üretin. Kimi takipçiler uygulama fotoğraflarından hoşlanırken, bazıları da kısa videoları sever. Başka bir kesim ise web sitenizde var olan blog, makalelerle ilgilenmektedir.

  5. Ve son olarak en önemlisi sabırlı ve tutarlı olun. Kısa bir zaman diliminde büyük sonuçlar elde etmenin mümkün olmayacağını unutmayın.

İlgili Yazılar