Dijital Pazarlama Kapsamında Neler Yapıyoruz?

Dijital Pazarlamada New Health'in neler yaptığını anlatmadan önce, konunun tanımına kısaca değinmek yerinde olacaktır.
Dijital pazarlama; SEO, arama motoru reklamcılığı, sosyal medya reklamcılığı, programatik reklamcılık ve daha birçok farklı kanalı kapsayan çok büyük bir sistemin genel adıdır.
Konu sağlık turizmi ise; dijital pazarlamanın size sağlayacağı her olanağı mutlaka kullanmanız ve tabii çok doğru kullanmanız gerekiyor. Burada işimiz data toplamak ve bu potansiyel hastaları gerçek hastalarımız haline getirmek. Doğru yapılmış bir reklam planlaması ile istediğiniz branşlarda istediğiniz hedeflediğiniz ülkelerdeki hasta adaylarına hızla ulaşabilirsiniz.
 

Dijital Pazarlama Kampanya Planı Oluşturmak

Bir kampanya planı oluştururken, sizin beklentileriniz ile bizim olması gerekenler listemizi bir araya getiriyoruz. Burada en önemli detay ekibinizin yetkinliklerini iyi kurgulamak ve data akışını başlatırken ekibin de bu planlamaya hazır olduğundan emin olmak. Hangi mecralarda var olacağımıza karar verdiğimiz bu aşamada KPI'larımızı doğru belirmek için sürekli sizlerle iletişim halinde olmamız gerekiyor. Kısa ve uzun vadeli hedeflerimizi belirlediğimiz zaman, kampanya planlamamızda başarılı olmanın ilk adımını da atmış oluyoruz.
 

Dönüşüm Optimizasyonu ve Kampanya Yönetimi

Planlamamızı yaptık, reklam içeriklerimizi ürettik. Şimdi sırada tüm planlamaları gerçeğe dökmek ve optimizasyon yapmak var. Bu noktada dönüşümün ne olduğunu bilmek önemli. Kısaca, “hedefleriniz doğrultusunda reklamlarınıza aldığınız tepkiler” olarak tanımlayabiliriz.
Reklamları yayına aldığımızda hem kendimize hem de sisteme tanıdığımız bir süre var, 
bu sürede tüm hesapların birbirine entegre etmek, kampanya kurgularının iyileştirilmesi, reklamlarımızdan maksimum verimi minimum bütçeyle aldığımız noktaya gelmek gibi konular üzerinde çalışıyoruz. Kampanya yönetimini en doğru şekilde yaparak verimi artırmaya ve müşterilerimizi memnun etmeye gayret ediyoruz.
 

Raporlama

Raporlama konusu; reklamı doğru değerlendirme, reklam sonuçlarını ölçümleme ve yeni planlamalar yapabilme konusunda bizlere bir yol gösterecek şahane bir kaynak. Raporlamaları oluştururken sadece “kaç para harcanmış” veya “kaç dönüşüm gelmiş” gibi bir strateji ile  ilerlemek doğru olmayacaktır. Reklam raporlarını oluştururken bir bütünü ayrı ayrı ele alıyoruz. Daha net ifade etmek gerekirse; her mecranın ve her reklam içeriğinin özelinde detaylı raporlar alarak, nereden daha çok dönüşüm aldığımızı, bütçe ve maliyet dengesini nasıl kurguladığımızı ve en verimli dönüşleri hangi kreatiflerden elde ettiğimizi gözlemliyoruz. Bu bir sonraki adımımızı belirliyor ve en doğru şekilde planlamayı sürdürmemiz konusunda bizlere yardımcı oluyor.