Türkiye Sağlık Turizminde En Çok Tercih Edilen Sağlık Hizmetleri

Türkiye’de sağlık turizmi son yıllarda giderek hacmini daha da büyütmektedir. Antik çağlardan beri kendini var eden ve özellikle milenyum sonrasında dünyada adını iyice duyuran bu sektör, kendilerine şifa arayan insanlar için oldukça önem taşıyor.

Gerek uygun maliyetleri gerek tatil imkanı sunması gerekse de donanımlı hastaneleri ve klinikleriyle Türkiye, pek çok şehrinde sunduğu hizmetlerle sağlık turizminde en çok tercih edilen ülkeler listesinde üst sıralarda yer alıyor.

Elbette Türkiye’nin medikal turistlerce bu denli tercih edilmesinin belirli sebepleri var. Örneğin, bazı tedaviler özelinde Avrupa ülkelerine kıyasla tedavi ücretlerinin %50’nin üzerinde daha uygun fiyatlı olduğu hazırlanan raporlardan rahatlıkla görülebiliyor. Sağlık Bakanlığı’nın bu alanda yaptığı çalışmalar ve verdiği teşvikler gün geçtikçe daha çok kalifiye kurumun sektöre dahil olmasını sağlıyor. Ayrıca bakanlığın 2023 yılı hedefinin 2 milyon sağlık turisti getirmek olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Sağlık Turizminde Öne Çıkan Tedaviler

Peki Türkiye’de sağlık turizmi pastası giderek büyürken, en çok talep gören tedavi ve hizmetler hangileri? Ülkemiz daha çok hangi bölgelerden hastaları ağırlıyor? Bu soruların yanıtını da TURSAB ve USHAS’ın derlediği verilerden görebilmek mümkün. Türkiye’nin bu alandaki şöhretini gösteren uygulamalar arasında kadın hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları, saç ekimi, göz tedavileri, diş hekimliği, burun estetiği ve bariyatrik cerrahi bulunmaktadır.

Yukarıda bahsi geçen raporlardaki bilgilerden yola çıkarak, örneğin, saç ekimi tedavileri için medikal turistlerin çoğunlukla kış aylarında ülkemize geldiğini söyleyebiliyoruz. Çünkü bu tedavide iyileşme süreci boyunca güneş ışınlarına maruz kalmamak, elde edilecek sonuç üzerinde belirleyici bir faktör durumunda.

Bunun yanında, diş tedavilerine gösterilen ilgide de yaz aylarında artış yaşanıyor. Bu mevsimde ülkemize gelen bir sağlık turisti, hem uygun fiyata kaliteli bir hizmet alıyor hem de Antalya gibi bir şehirde tatil yapma imkanı bulabiliyor. Verdiğimiz bu iki örnek sayesinde aynı zamanda bu sektörde reklamlarıyla yer alan kurumların da stratejileri anlaşılabiliyor.

Medikal turizmin yanı sıra Türkiye, termal turizm ve yaşlı & engelli turizminde de önemli bir destinasyon olma özelliği taşıyor. Sağlık ve turizm gibi iki büyük sektörün birleştiği bu sahalarda ülkemiz rehabilitasyon merkezleriyle, yeraltı sularıyla, lüks kaplıca ve otelleriyle, medikal masaj ve peloid türü tamamlayıcı uygulamalarıyla yine Avrupa’daki rakiplerine göre söz sahibi durumunda.

Türkiye’nin Sağlık Turizminde Sunduğu Avantajlar

Makalemizde yer verdiğimiz bilgilerin yanında, Türkiye'yi sağlık turizminde lider kılan diğer bazı başat avantajları da şöyle sıralayabiliriz.

► Coğrafi Konum:

Ülkemiz, Asya, Avrupa ve Ortadoğu'nun kesiştiği bir noktada yer alır ve bu sayede birçok yabancı ülkeye yakın, merkezi bir konumdadır. Bu durum, sağlık turistler için kolay ulaşım sağlar, seyahat masraflarını azaltır. Birçok Avrupa ülkesinden her gün Türkiye'e çok sayıda sefer yapılmaktadır.

► Uygun Fiyatlar:

Türkiye, diğer ülkelere göre daha uygun fiyatlarla sağlık hizmetleri sunar. Bu, özellikle ABD ve Avrupa ülkelerindeki yüksek sağlık harcamalarına karşı alternatif arayan hastalar için büyük bir avantajdır.

► Yüksek Kaliteli Sağlık Hizmetleri:

Ülkemizde birçok hastane ve klinik, oldukça kaliteli sağlık hizmetleri sunuyor. Üstelik hastalar kendi ülkelerinde yaşadığı uzun bekleme sıralarına da maruz kalmıyor. Ayrıca, Türkiye'deki sağlık kadrolarının hepsi eğitimli ve kalifiye personellerden oluşuyor. Bu faktör özellikle ağır cerrahilerde ülkemizin sıklıkla tercih edilmesinin sebebini de açıklıyor.

► JCI Akreditasyonu:

Özellikle büyük şehirlerimizdeki birçok hastane, JCI (Joint Commission International) tarafından akredite edilmiştir. Bu da ülkemizin sağlık hizmetlerinin dünya standartlarına uygun olduğunu ve kalitesinin uluslararası olarak tanındığını gösteriyor.

► Rahat Bir Tedavi Süreci:

Sağlık turistleri ülkemize adımlarını attıkları andan itibaren güveni ve rahatlığı deneyimleyebiliyor. Havaalanından karşılanıyor, lüks otellerde konaklayabiliyor, özel araçlarla şehir içi ulaşımlarını sağlayabiliyorlar. Yalnızca tedavi öncesi ve esnasında değil tedavilerinin sonrasında da bakım alabiliyorlar.

Sağlık Turizminde NHM Ayrıcalığını Yaşayın

New Health Media (NHM) ailesi olarak, sağlık turizmi alanında yıllarca biriktirdiğimiz deneyimleri; dijital pazarlamadan video prodüksiyona tüm departmanlarımızda kurduğumuz yetenekli ekiplerimizle, teknik donanımızla, sektörün içinde kazandığımız portföyümüzle birleştiriyor ve her geçen gün daha iyi ve daha yenilikçi hizmetler sunmaya devam ediyoruz. Bu unsurların bir araya gelmesiyle başarı kaçınılmaz oluyor. Sizin de hedefleriniz büyükse ve yolunuzu bizimle birleştirmek istiyorsanız, vakit kaybetmeden iletişim bilgilerimizden bize ulaşın.