New Health Media Sağlık Turizminde Satış Eğitimi ile Fark Yarattı

Sağlık turizmi yapmak isteyenler ve mevcut sağlık turizmi yapılanmasını profesyonelleştirmek isteyenler, New Health Media Sağlık Turizmi Satış Eğitimi’nde bir araya geldi.

Sağlığın ilk 360 derece ajansı” olarak sektörü kalkındırma ve sağlık merkezlerini tüm dünyaya tanıtma ideası, bu alana dair tüm noktalara değinme gerekliliğini de beraberinde getiriyor.

Uzmanlaşılan alandaki bilgilerin paylaşılması da New Health’in misyon ve vizyonları arasında. Bu da keyifli ve verimli bir süreç sundu. Yoğun bir gündem ve aylar süren çalışma neticesini verdi ve 120’nin üzerinde katılımcı sayısı ile sağlık turizmi özelindeki ilk tam kapsamlı satış eğitimi gerçekleştirildi. Peki, kimlerle neler konuşuldu ve nelere değinildi? Daha da önemlisi, sağlık turizmi yapmak isteyenler için ne gibi avantajlar sunuldu?

Sağlık Turizmi Eğitimi Konuşmacıları Kimlerdi?

New Health Media kurucusu Emre Recep Beşkardeş ile başlayan eğitim programı, Medipol Üniversitesi öğretim üyesi ve CRM uzmanı Hakan Şahin, MedCure Danışmanlık şirketi kurucusu Hülya Zengi, Medhealth Premium kurucu ortağı Furkan Kara, FL Communications kurucusu Furkan Lüleci ve SSBC Health kurucusu Serhan Sudaş paylaşımları ile devam etti ve soru cevap etkinliğinin ardından da tamamlandı.

 

Konuşmacılar belirlenirken önemli bir kriter vardı: Sağlık turizminde profesyonelleşmek!

 

2023 Sağlık Turizmi Eğitimi İçeriğinde Neler Vardı?

Yoğun ve kapsamlı bir eğitim program tasarlandı. Bununla birlikte, detaylara inmek için tek günlük bir eğitimden ziyade periyodik bir aktarım sisteminin oluşması gerektiği aşikâr. Bu da New Health Akademi ile sistematik hale getirilecek bir projenin doğmasına sebep oldu. Uzman ekip sağlık turizminde akademileşmek üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Eğitimin konu başlıkları titizlikle planlandı ve içerikler sağlık birimlerinin fayda sağlayacağı şekilde zenginleştirildi. Oturum konuları ise şu şekilde:

 

  • Türkiye’de sağlık turizmi yapmanın avantaj ve dezavantajları
  • Sağlık turizmi alanında devlet teşvikleri
  • Sağlık turizminde müşteri profilleri
  • Müşteri kaynaklarına göre satış stratejileri
  • Satış sürecinde yapılması ve yapılmaması gerekenler
  • Satış danışmanlarının sahip olması gereken nitelikler
  • CRM ile satış yönetiminin avantajları
  • Örnek vaka analizleri

 

Güncel Sağlık Turizmi İstatistikleri

2023 sağlık turizmi istatistikleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı ve analizlere yer verildi. Sağlık turizmi yapan ülkelere hangi ülkelerden ne oranda hasta geldiği, ABD ve Kanada gibi ülke vatandaşlarının hangi ülkeleri tercih ettiği, bu sektörde en popüler ülkelerin neler olduğu, en fazla rağbet gören tedavilerin hangileri olduğu istatistikleri ile açıklandı.

Türkiye’ye gelen sağlık turisti sayısının yıllara göre dağılımı, Dünya yolculuğu trafiği ve yine yıllara göre toplam turist sayısı verileri paylaşılarak, ülkeye gelecek turistlerin nasıl artırılabileceği senaryoları üzerinde duruldu.

Sağlık turizminde hedef pazarlar ve branşlar, istatistiki veriler ile yorumlandı ve hangi medikal prosedürlerin yapılmasının kısa, orta ve uzun vadede ne gibi avantajları olacağı tartışıldı. Tayland, Meksika, Hindistan, Kosta Rika, Singapur ve Güney Kore gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye verilerini de içeren kapsamlı istatistik ve yorumlamalar yapıldı, ki son derece önemli alt başlıklardan da biriydi.

Sağlık turizmi yapmak istiyorum diyen herkes için bu sektör uygun mu ya da nasıl daha iyi sağlık turizmi yapabilirim türü sorular dolaylı olarak yanıtlanmış oldu. Herkesin erişimine açık temel bilgilerin yanı sıra içerden bakış, deneyim aktarımı, istatistik ve analizler konuşuldu. Bu işi yapacak olanların bilmesi gereken çekirdek konular ise yorumlanarak aktarıldı.

Geniş Çaplı Reklamcılık, Sistematik ve Girişimcilik

Yurt dışından Türkiye’ye sağlık turisti çekebilmek ve bu işte profesyonelleşebilmek için neler yapılması gerektiği, işin uzmanlarınca aktarıldı. Reklam vermenin öneminden CRM sistemine olan ihtiyaca, outdoor marketing çalışmalarının markalaşma ve satış üzerindeki etkisinden farklı ülkelerde müşteri ilişkileri geliştirme sistemlerine değin pek çok konu ele alındı. Dikkat çeken diğer konulardan öne çıkan başlıklar şunlardı:

 

  • Sağlık turizmi yaparken dijital sistemlerin kullanım usulleri
  • Markalaşma çalışmalarında ön koşul olan adımlar
  • Sağlık turizmi teşviklerinden faydalanmak için yapılması gerekenler
  • Satış personellerinin eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi
  • Konvansiyonel Marketing ve Outdoor Marketing ile dijital kimliği desteklemek
  • CRM altyapısı ve entegrasyonu ile profesyonel müşteri ilişkileri geliştirmenin yol ve yöntemleri
  • B2B ve B2C satışlarda dikkat edilmesi gerekenler

 

Yerinde Sağlık Turizmi Eğitiminin Online Sağlık Turizmi Eğitimi Mantığından Farkı Ne?

Online sağlık turizmi eğitimi de son derece kıymetli. Farklı illerden insanların rahatlıkla katılabilme olanağı göz önüne alındığında son derece işlevsel olabileceği de bir gerçek. Bu tür büyük prodüksiyonun tercih edilmesinin önemli bir sebebi, aynı hedefte ilerleyen sağlık turizmi aktörlerinin bir araya gelmesini sağlamak. Profesyonel ortamın havasını solumak…

2023 senesinde ilki düzenlenmiş olan tam kapsamlı sağlık turizmi eğitiminin devam etmesi ve çok daha geniş çağlı bir organizasyona evrilmesi planlar arasında. Detaylı bilgi edinmek, 360 dijital sağlık ajansı hizmetleri almak ve merak ettiklerinizin yanıtlarına ulaşmak isterseniz New Health Media ile iletişime geçebilirsiniz.

New Health Media Sağlık Turizminde Satış Eğitimi ile Fark Yarattı