Kurumsal Marka Kimliği Nedir?

Kurumsal kimlik; bir şirketin veya kurumun eylem ve tavırları üzerinden, içeriden veya dışarıdan nasıl göründüğüyle, profesyonelliğe bağlı olarak güvenilirlik kazanmasıyla, yani kısaca imajla ilgili bir olgudur.

Şirketin ve markanın ait olduğu sektörde ve hitap ettiği müşteriler üzerinde bıraktığı etki; yaratacağı farklılıkla, rekabet koşullarında öne çıkmasıyla veya geriye düşmesiyle, kullanıcılar tarafından hatırlanmasıyla belirlenmektedir.

Kurumsal kimlik oluşturma süreci; markaların önceliklerinin belirlenmesi, yapacakları işlerin sıralanması gibi aşamalarla başlar. Çalışanların görüşünün alınması ve farklı görüşlerin değerlendirilmesi, bu noktada oldukça kıymetlidir.

Hitap edilecek olan müşterilerin profillerinin belirlenmesi; onlarla nasıl iletişim kurulacağı ve onlara ulaşırken pazarlama stratejisinin nasıl belirleneceği veya müşterilere hangi yoldan ulaşılabileceği gibi konularda fayda sağlayacaktır.

Kendisini dijital çağa entegre etmiş yeni bir marka oluşturmak isterseniz, markanın önemini ve kuruluşundaki destekleyici unsurları çok iyi bilen New Health Media ekibi olarak yanınızdayız.

 

Marka Oluşturma Sürecinde Logo

Marka oluşturma sürecinde logo, ait olduğu ürünün veya kurumun bir nevi kimliğini yansıtmaktadır ve o kurumun imzası niteliğindedir.

Logo; kurumsal kimlik inşasının ilk ve en önemli temel taşlarından sayılır. Bu yüzden, özellikle imaj ve marka bilinirliği korumak adına bu konuya titizlikle yaklaşılması gerekmektedir.

Markanın hedef kitleye ulaşması için pek çok yol ve araç sayılabilir. Bunlar arasında en hızlı yol, logodur.

İletişim için kullanılan diğer yazılı içeriklere göre etkileme süresi uzun olmasa da hafızalarda etkin kalma süresi çok daha fazladır.

Logo tasarlarken dikkate alınması gereken aşamalar şunlardır:

  • Logo; markanın dışarıya açılan ilk penceresi, yani potansiyel müşterilerin gözünde intiba bırakan ilk unsur olarak değerlendirildiğinde, neden gereksinim duyulduğu daha iyi anlaşılacaktır.
  • Bu noktada; yapım aşamasında bir ilham yakalanması, bunun için farklı görüşlerin toplanıp değerlendirilmesi son derece gereklidir.
  • Doğru fontun, doğru renklerin, doğru logo tipinin ve tasarım tarzının bulunması; tasarım bittikten sonra logonun dijital ortamdaki tüm segmentlere adapte edilmesi gerekmektedir.