Facebook Business Manager Hesabı Nasıl Kurulur?

Facebook Business Manager, Facebook ve Instagram platformlarında reklam verebileceğiniz, reklamları yönetebileceğiniz bir araçtır. Facebook Business Manager reklam hesabınızı kendiniz kullanabileceğiniz gibi ajanslarla ya da başka bir işletme ile paylaşabilirsiniz böylece reklam kampanyalarınızı birlikte yönetebilirsiniz. Facebook Business Manager hesabı içerisinde birden çok reklam hesabı barındırabilir ya da kullanıcıların size vermiş olduğu rollere göre hesapları yönetebilirsiniz. Business Manager’da Admin, Advertiser ve Analyst olmak üzere üç farklı ana rol bulunmaktadır.

Facebook Business Manager Sayfa Ekleme

Facebook Business Manager hesabı kurulumu için öncelikle Facebook sayfası eklemeniz veya yeni bir sayfa oluşturmanız gerekiyor. Bunun için, Business Manager’da sol menüde bulunan işletme ayarlarına tıklamanız ardından ise hesaplar menüsünün altında bulunan sayfalar menüsüne tıklamalısınız. Açılan sayfada Ekle butonuna tıkladığınızda karşınıza üç seçenek çıkacaktır.

 
 
Sayfa ekleme: Var olan Facebook sayfanızı Facebook Business Manager’a bu seçeneğe tıklayarak ekleyebilirsiniz.
 
 
Sayfaya erişim isteme: Sahibi olmadığınız bir Facebook sayfasını eklemek için bu seçeneği seçmelisiniz. “Sayfaya erişim isteme” seçeneğini seçtiğinizde sizden, eklemek istediğiniz Facebook sayfasının adresini veya kullanıcı adını girmenizi isteyecektir. Girdiğinizde ise sayfa sahibine bir doğrulama bildirimi gönderilecektir. Sayfanın sahibi o bildirime onay verdiğinde Facebook Business Manager’a sayfayı başarılı bir şekilde eklemiş olacaksınız.
 
 
Yeni bir sayfa oluşturma: Bu seçeneği seçerek yeni bir sayfa oluşturabilirsiniz.
 

Facebook Business Manager Reklam Hesabı Ekleme

Yukarıdaki adımlarda Facebook Business Manager’a Facebook sayfası oluşturduk veya var olan bir sayfamızı ekledik. Şimdi sırada reklam hesabı oluşturma veya ekleme işlemi var. Facebook Business Manager’a reklam hesabı ekleme işlemi Facebook sayfası eklerken yaptığımız işlemlere oldukça benzer. İşletme ayarlarında bulunan hesaplar menüsünden reklam hesaplarına tıkladığınızda karşınıza çıkan sayfada “Ekle” butonuna tıklamalısınız. Tıpkı Facebook sayfası eklerken olduğu gibi burada da karşınıza üç seçenek çıkacaktır.

 

 
 
Bir reklam hesabı ekleyin: Bu seçeneği seçtiğinizde Facebook Business Manager’a var olan reklam hesabınızı ekleyebilirsiniz.
 
 
Bir reklam hesabına erişim isteyin: İşletmeniz için başka bir reklam hesabına erişim sağlamak için bu seçeneği seçmelisiniz. Eklemek istediğiniz reklam hesabının numarasını bilmelisiniz. Reklam hesabı numarasını girdikten sonra onayla butonuna tıkladığınızda Facebook Business Manager’a reklam hesabını başarıyla eklemiş olacaksınız.
 
Yeni bir reklam hesabı oluşturun: Facebook Business Manager’a bu seçeneği seçerek yeni bir reklam hesabı oluşturabilir ardından sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.
 

İlgili Yazılar