Sağlık Turistlerinin Tedavi Merkezi 2023’te de Türkiye!

Sağlık turistlerinin tedavi ve rehabilitasyon amacıyla en çok tercih ettiği ülkelerin başında gelen Türkiye, 2023 yılında yaşanan zorluklara ve olumsuzluklara rağmen bu özelliğini koruyor.

Ülkemize yoğun döviz girdisi getiren sektörler arasında olan sağlık turizmi, gerçekleşen depremlerle birlikte yaşadığımız acı ve zor dönemden doğal olarak biraz etkilendi ve hafif bir düşüş yaşadı. Şubat ayı verilerinde görülebilen bu duruma karşın, bugünlerde İstanbul’un turistik bölgelerinde konuşulan yabancı misafirlerin söylemlerine bakılırsa ilginin tekrar yoğunlaştığını söyleyebilmek mümkün.

Sağlık turistleri Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, depremi takip eden birkaç hafta içerisinde bölgenin İstanbul’a olan mesafesinin de anlaşılmasıyla mevcut seyahat planlarını ertelemediklerini bildirdi. Bunun yanında dünyanın farklı ülkelerinden ülkemizi tercih eden insanların en büyük motivasyonları arasında halen kaliteli tedavi, uzman sağlık personeli, bekleme sürelerinin kısalığı ve uygun ücretler yer almaktadır.

Sağlık Turizminde Türkiye Neleri Doğru Yapıyor?

Sağlık turizminde Türkiye’nin bölgesel ve global olumsuzluklara rağmen rağbet görüyor olmasının altında istikrarlı olarak doğru adımları atmaya devam ediyor oluşu yatıyor. Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu’nun (TURSAF) başkanlığını yürüten Tevfik Yazan’a göre bu alanda İstanbul’un yanında Antalya’nın varlığının da önemi büyük. Akdeniz bölgesi iklim koşulları sayesinde yılın 12 ayında misafir ağırlayabiliyor ve bu önemli avantaj sağlık turisti sayısına doğrudan yansıyor.

Aynı zamanda ülkemiz estetik operasyonlarda, cerrahi branşlarda, onkoloji alanında, kısırlık ve tüp bebek tedavisinde, saç ekimi ve diş tedavilerinde yakaladığı yüksek kaliteyi koruyor. Tedavi olmak için Türkiye’yi seçen bir sağlık turistinin beraberinde ülkemize gelen yakınları da turizm faaliyetlerine dahil oluyor. Kültürel ve tarihsel arka plana sahip pek çok nokta, ulaşım kolaylığı sayesinde görünür oluyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili ise turizmde ürün çeşitliliği stratejisinin altını çiziyor. Bu bağlamda ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nda sağlık sektörüyle ilgili yapılan tanıtımı rahatlıkla gösterebiliriz.

Ürün çeşitliliği çalışmasıyla Türkiye’nin özellikle de uçuş mesafesi yakın olan ülkeleri hedefine aldığı görülüyor. Rusya ve İngiltere gibi geçmişten beri çok sayıda turistin geldiği ülkelerin yanı sıra Orta Doğu’dan da ülkemize yoğun talep var. Türkiye’yi bir süredir yalnızca yaz tatili için seçilen bir ülke olma durumundan çıkarmış, sağlık turizminde lider bir konuma getirmiştir.

Türkiye’nin Sağlık Turizminde 2023 Yılı Hedefleri

Türkiye’nin sağlık turizminde 2023 yılı hedeflerinin başında bulunduğu konumu koruyarak son yıllardan daha çok turisti misafir etmek gelmektedir. 2022’de yaklaşık 1,3 milyon turist ve 2 milyar dolara yakın döviz girdisi bulunan ülkemiz, bu rakamları %30 oranında arttırmayı planlıyor.

Bu hedefler doğrultusunda Türkiye, sağlık turizmi altyapısını daha da güçlendirmek için yoğun bir çalışma yürütüyor. Sağlık turistlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tıbbi cihaz, ekipman ve teknolojilerin güncellenmesi, sağlık turizmi konusunda uzmanlaşmış sağlık personeli sayısının artırılması gibi bir dizi çalışma titizlikle yapılıyor. Ayrıca, turistlerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak için vize işlemleri gibi bürokratik engellerin de azaltılması hedefleniyor.

Yaşanılan depremlerin ekonomi üzerindeki etkisi de sürmesine karşın hedeflerin büyük tutulması, resmi makamlarca sağlık turizminin ne kadar önemsendiğini bir kez daha kanıtlamaktadır. Yalnızca yaz aylarında Ege ve Akdeniz sahillerini tercih eden turistler artık sağlık turizmi pazarı içerisinden tedavilerine ek olarak tatil yapabilmekte, bu da katma değerlerini oldukça yükseltmektedir.

Sağlık sektörünün emeklemeye başladığı günlerden bugün geldiği konuma kadar her adımında sürecin içerisinde yer alan, Türkiye’nin ilk 360 derece sağlık ajansı olan New Health Media ailesi olarak, ülkemizin zor günlerini kenetlenerek aşmasına ve hedeflediği doğrultuda ilerlemesine sunduğumuz kaliteli ve güvenli hizmetlerle devam edeceğimizin teminatını veriyoruz.

Siz de sağlık turizmi yapmak istiyorsanız, bu alanda başarılı faaliyetlerde bulunmayı amaçlıyorsanız en iyi dijital sağlık ajansı ile bu yolu yürümeye ihtiyacınız var. Lütfen vakit kaybetmeden bize ulaşın.