Dijital Sağlık Turizmi Sunan Ajansların Olmazsa Olmazları

Sağlık turizmi hizmeti almak üzere yurtdışına seyahat edenlerin sayısı hayli fazla ve bu rakamlar her sene giderek artıyor. İnternet çağı ile hemen her sektöre entegre olan dijital, sağlık turizminin de vazgeçilmezleri arasına yerleşti.

Medikal turizm yapmak üzere yola çıkan ajanslar ya da acenteler eskiye nazaran daha fazla. Bununla birlikte, dijitalin sınırları da genişlemeye devam ediyor. Networking ile belli bir düzlemde işleyen sistemler dahi artık dijitale entegre oluyor. Web sitesi, sosyal medya, müşteri ilişkileri yönetimi gibi kalemler sağlık turizminde dijital varoluşun temel taşlarından birkaçını temsil ediyor.

Yurt dışından hastalar tıbbi bilgi almak, aklındaki soruları gidermek, ülkeler arası seyahat ederek tedavi olmaya ikna olmak için dijital mecraları kullanıyor. Bu da hızlı bir şekilde organize olmayı, etkili bir yapı oluşturmayı ve sürekli güncellenebilir bir mekanizma ile hizmet vadetmeyi gerektiriyor.

Türkiye’nin sağlık turizmi başarısı hayli yüksek ve rakamlar da her geçen yıl artıyor. Hastaneler, doktorlar, ek hizmetler hastaları Türkiye’ye çekiyor. Klinik, doktor ve hastaneler haliyle şunu merak ediyor: Ben yurt dışındaki hastalara nasıl ulaşacağım.

 

Sağlık Turizmi Ajansının Zaruri Elementleri

Teknolojik imkanlar ve internet çağının global etkisi hastaların medikal kurumlarla etkileşimini artırıyor olmakla birlikte, hastaların olanaklarını da artırıyor. Bundan dolayı sağlık turizmi açısından akıllıca davranmak daha önemli hale geliyor. Web site mi? Sosyal medya mı? Reklam mı? Neler yapmalı, gelin birlikte bakalım.

İyi bir sağlık ajansı öncelikle sağlık turizmi danışmanlık hizmeti sunar. Yani, sağlık turizmi nasıl yapılır, sağlık turizmi işletmeciliği ne iş yapar ve sağlık turizmi yetki belgesi nasıl alınır gibi soruları yanıtlar. Yol haritası çizer. Sağlık turizmi teşvikleri, seyahat belgesi danışmanlığı, sağlık turizmi belgesi vb. konularda detaylı bilgiler verir. Resmi süreçler tamamlandıktan sonra görünürlük, reklam, popülerlik kazanma aşamaları için gerekenler devreye sokulur.

 

Dijital Sağlık Ajansı Altyapısı

Dijital sağlık turizmi ajansı çeşitli kanallar aracılığı ile çevrimiçi mecrada varoluş hikayenizi yazar. Sizi mevcut ve hedef kitleniz ile buluşturur. Bu elbette bir süreçtir. Ne kadar iyi bir çalışma yürütülürse hastane, doktor ya da kliniğin orta ve uzun dönem avantajları da o denli fazla olacaktır. Medikal turizm aracıları sağlık sektöründe yer alan müşterilerin kendi hasta profillerine ulaşması ve hitap etmesi için kalite, nitelik, sürdürülebilirlik stratejileri planlar.

  • Dijital Pazarlama

Uygun fiyatlara, daha doğrusu digital marketing özelinde yatırım yapabileceği meblağlara göre hedef kitleye yönelik pazarlama yapılır.

Web Sitesi tasarımı: Hastaların sağlık hizmeti hakkında bilgi edinebilecekleri ve güven inşa edebilecekleri internet sitesi hazırlanır. Site, klinik ortamının görünen yüzüdür.

  • Sosyal Medya Yönetimi

Instagram, Facebook gibi sosyal medya hesapları üzerinden reklam yapılır. Sağlık sektöründe rakiplerin bir adım önüne geçmek için trend uygulamaları efektif şekilde kullanmak çok önemlidir.

  • SEO

Web sitelerinden sosyal medya platformlarına değin tüm kanalların arama motorlarına uyumlu şekilde hazırlanması esastır. Böylece, etkili SERP analiz raporları, kullanıcıya fayda odaklı içerik sağlama, Google’da üst sıralarda yer alma mümkün hale gelir.

  • Grafik Tasarım

Web siteleri, sosyal medya alanları, marketing çalışmaları için kreatif görseller tasarlanır. Tema ile uyumlu görseller, operasyon öncesi sonrası fotoğrafları, marka logo tasarımı ve dahası grafik tasarımın görev alanıdır.

  • Video Prodüksiyon

 İçeriklerin doğru platformlara stratejik şekilde girilmesi yeterli değildir; sunum kalitesi her daim fark yaratır. Video prodüksiyon ekibi klinik ortamının tanıtımından hasta süreç içeriklerine değin geniş bir video üretimi gerçekleştirir.

Tüm bu çalışmalar CRM gibi müşteri takip programları ile izlenir, veriler raporlanır ve yeni dönem stratejileri oluşturulur. Markalaştırma süreci için tüm bunlar elzemdir. Türkiye’nin ilk 360 derece sağlık ajansı olan New Health Media olarak, tüm bu alanlarda profesyonel hizmet sunuyoruz. Kurumumuz bünyesinde yukarıda sıralanan tüm departmanları barındırıyor, sizleri hedeflediğiniz noktaya ulaştırmak adına çalışıyoruz.