360° Dijital Pazarlama Nedir?

 

360° dijital pazarlama nedir, nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını bulmadan önce, 360° pazarlamanın ne olduğunu anlamak gereklidir. Bu yeni nesil pazarlama alanında, bir ürünün ve hizmetin TV, radyo, gazete ve diğer tüm mecralarda aynı şekilde pazarlanması, dolayısıyla markalaştırılması amaçlanır. Doğrudan hedef kitleye ulaşmak istendiğinde, potansiyel müşteriler nerede olursa olsun, tercih edilebilecek en iyi yol budur.

360° dijital pazarlama, yukarıda bahsettiğimiz gibi çok yönlü bir modeldir. İçerdiği bütün ögelerin uyumla markaya hizmet etmesini esas alır.

Her tür reklamcılık faaliyetini barındıran 360° pazarlama stratejisini en etkili şekilde oluşturabilmek için, içerisindeki farklı unsurları ve onlarla neler yapılabileceğini iyi bilmek önemlidir. Gelin, bunlara birlikte bakalım.

 

360° Dijital Pazarlama Metotları Nelerdir?

Her türden dijital pazarlamayı kapsayan bu alandaki belli başlı araçlar ve metotlar şunlardır;

  • Dış Mekân Reklamlar

Dış mekân reklamcılığı, yani outdoor reklamcılık, uygulama alanında zaman kısıtlaması olmayan tanıtım metodudur. Yılın her döneminde, 7 gün 24 saat aktif şekilde uygulanabilir. Ürün skalası geniş olmakla birlikte, hedef kitlesi de aynı ölçüde geniştir. Bu kitle, mobil bir kitledir.

  • Dijital Reklam

Dijital platformlarda çıkan reklamlar, arama motorlarının farklı bölümlerinde görünür. Ekranda üstte, altta veya sağda yer alırlar. Bu şekilde web sitesinde trafik elde edilebilir. Buradan alınacak sonuçlar ölçülebilir ancak bu yöntem SEO’ya kıyasla daha kısa vadeli bir yoldur.

  • SEO

SEO, yani arama motoru optimizasyonu, dijital pazarlama metotlarının en önemli araçlarından biridir. İnternet sitelerinde görünürlüğü artırmak adına profesyonellikle uygulanır. Görünürlüğün artması demek, arama motorları kanalıyla daha fazla görünür ve ulaşılabilir olmak demektir. Yeni ve potansiyel müşterileri yakalamak için e-ticaret sitelerinin en çok kullandığı pazarlama yöntemlerinden biridir. SEO’yu oluşturan unsurlar, anahtar kelime kullanımından URL optimizasyonuna, bloglardan iç ve dış bağlantılara kadar uzanır.

  • Sosyal Medya 

360° dijital iletişimin bir diğer vazgeçilmez unsuru, sosyal medya ve hâliyle sosyal medya kullanımıdır. Çeşitli sosyal medya kanalları aracılığıyla hâli hazırdaki müşterilerle ve potansiyel müşterilerle bağlantı, etkileşim kurmayı sağlar. Efektif bir sosyal medya yönetimi sayesinde hem müşterilerle olan iletişimin güçlendirilmesi hem de marka kalıcılığının sağlamlaştırılması mümkündür.

  • Müşteri İletişimi

Dijital pazarlamada ekseriyetle tüm yollar, güçlü bir müşteri iletişiminden geçer. Gerek görünürlük ve bilinirliği artırmak gerekse marka ölçeğini daha da büyütmek adına müşteri iletişimine önem verilmesi elzemdir. Başarılı markaların müşterilerinde markaya bağlılığın en üst düzeyde olduğu görülür.

  • Web Sitesi

360° marketing metotlarının bir başka önemli parçası da iyi işleyen bir web sitesine sahip olmaktır. Bir internet sitesinin basit ve şık arayüzlü, tüketici dostu olmasıyla, markanın müşteri çekme potansiyeli ve dolayısıyla satışlarını artırması arasında pozitif korelasyon bulunur.

360° dijital pazarlamanın tüm basamaklarına hâkim, bütünü oluşturan tüm parçaların nasıl çalıştığını iyi bilen deneyimli bir ekiple bir araya gelmek isterseniz, sizleri New Health Media’ya bekliyoruz.